Crna hronika

BRĐANIN: PUCAO NA PODSTANARE, ZATIM UBIO 7 PROLAZNIKA! TRAGEDIJA ZA CRNU GORU (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je u današnjoj tragediji na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima dvije djece.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru. Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece”, rekao je Brđanin u video obraćanju javnosti.

Naglasio je da saosjeća sa porodicama stradalih i da u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućuje na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, “a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje”.

“Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti. Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje
djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a
ranio šest".



Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici, a u  razmjeni vatre teško je ranjen jedan policijski službenik.

"Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima. Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje",kazao je Brđanin.