Crna hronika

KRVAVI PIR NA CETINJU PODSJETIO NA MASAKR KOD PLJEVALJA: Kosta je likvidirao 9 seljana, PADALI POKOŠENI KAO KAO SNOPLJE

Autori Gordana Bojanić Monitor

Stravični masakr koji je danas na Cetinju počinio Vučko Borilović (34), a u kojem je stradalo 11 ljudi i ranjeno šest osoba najveća tragedija u novijoj istoriji Crne Gore.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako se nezvanično saznaje on je pobio cIJelu porodicu, a potom izašao na ulicu i nasumice pucao na ljude.

Da podsjetimo poslednji najkrvaviji zločin bio je 3. juna 1992. godine u selu Pušonjski Do kod Pljevalja kada je ubijeno devetoro ljudi. Danas je već skoro zaboravljen teški zločin koji se dogodio prije 30 godina u sami suton tog junskog dana kada je Kosta Damjanović (22) likvidirao devet svojih seljana, a njih nekoliko ranio. Jedan za drugim, posle rafala iz njegove puške, kao snoplje padali su Jovan (61) i Radovan Ostojić (32), Vukota Zeko Martić. U kući braće Rajka (64) i Radovana Ostojića (62), osim njih dvojice ubijene su i njihove supruge Mara (60) i Radojka (50).

Radomanovoj tada trogodišnjoj unuci rafal je odsjekao tri prsta na ruci.

U kući Milikića, Kosta Damjanović je ubio Maru Milikić (50) i teško ranio njenog supruga Mila. Potom je u kući Šubarića ubio Dostu Šubarić (62), koja je pokušala da tijelom zaštiti svog bratanića Veljka. Veljko je poletio ka ubici i posle silnog rvanja oteo mu pušku, kojom ga je ubio. Tokom Veljkove borbe na život i smrt, do te noći neprimijećeni momak Kosta, uspio je da rani Veljkovog oca Miletu i tetku mu Tonku.

Tagovi