Crna hronika

LOMIO INVENTAR, PRIJETIO OSOBLJU KAFANE: UHAPŠEN PLJEVLJAK ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Autor Gordana Bojanić

Pljevaljska policija uhapsila je V.V. (43) iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Uprave policije su naveli da se sumnja da je V.V. u mjestu Kljajevića Luka prijetio osoblju ugostiteljskog objekta, ponašajući se drsko prema ostalim gostima, kao i da je, upotrebom podesnog sredstva, lomio inventar.

Kako je saopšteno, sumnja se da je nakon toga V.V. vlasnicima ugostiteljskog objekta lupao na vrata porodične kuće, pokušavajući nasilno da uđe.

“Njemu je postupajući državni tužilac odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu. U vezi tog događaja, policija je protiv V.V. i Lj.V. (47) iz Pljevalja, podnijela prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, ometanje i omalovažavanje službenog lica”, rekli su iz policije.

Iz policije su dodali da im je sudija za prekršaje izrekao nočane kazne od po 500 EURA.

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila M.J. (27) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

On je, sumnja se, 30. jula maskiran ušao u prodavnicu i uz prijetnju predmetom nalik na pištolj, od zaposlene otuđio 200 eura.

“Osumnjičeni je u kratkom roku identifikovan i uhapšen, a postupajući tužilac mu je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu”, kazali su iz policije.

Oni su rekli da je interventna jedinica izvršila kontrolu vozila kojim je upravljao M.K. (20) iz Pljevalja, koji je tom prilikom odbio da odradi test na psiho-aktivne supstance u Medicinskom centru Pljevlja.

“Prilikom pregleda M.K. od službenika policije, on je pokušao da proguta kesicu spida /speed/ u čemu je spiječen. Pregledom vozila pronađena je još jedna kesica sa sadržajem te droge”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je M.K. uhapšen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije su naveli da su o događaju obaviješteni državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima i Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja.

Tagovi