Crna hronika

VESNI MEDENICI PRODUŽEN PRITVOR TRI MJESECA

Autor Gordana Bojanić

Vijeće Vrhovnog suda odlučujući o predlogu SDT-a produžilo je pritvor za sedam okrivljenih, među kojima je i bivša predsjednica tog suda Vesna Medenica. Medenica ostaje u zatvoru još tri mjeseca.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Po predlogu Specijalnog državnog tužioca, u predmetu Kti-S.br.7/22 i Kt-I-S.br. od 15.07.2022.godine za produženje pritvora, Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore donijelo je Rješenje o produženju pritvora za još tri mjeseca za V.M. zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela protivzakoniti uticaj, dva krivična djela protivzakoniti uticaj i i krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja", piše u saopštenju.

Takođe, i protiv okrivljenog M.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz i produženo krivično djelo krijumčarenje. Takođe, i okrivljenog L.B. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, okrivljene I.K. zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, te okrivljenog M.B. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela davanje.

Takođe, i protiv okrivljenog S.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela davanje mita.

Po saopštenju, i protiv okrivljenog G.J. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela primanje mita.