Crna hronika

PODGORIČANIN OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA ZBOG SILOVANJA BIVŠE DJEVOJKE

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Podgoričanin N.J. osuđen je u podgoričkom Višem sudu na pet godina zatvora zbog silovanja bivše djevojke, piše Pobjeda.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Presudu je izrekla sutkinja Vesna Kovačević.

Prema navodima presude, tokom suđenja je dokazano da je N.J. 19. maja 2020. godine u Podgorici, uz prijetnju pištoljem, u tom trenutku bivšu djevojku prinudio na seksualni odnos, piše Pobjeda.

Djevojka je, kako se navodi u jednom od rješenja o produženju pritvora N.J., ispričala da je optuženi došao u njenu kuću sa oružjem i uz prijetnje je natjerao na seksualni čin.

Možda ce vas zanimati

Iskaz djevojke pred sudom potvrdila je njena majka koja je kazala da je kćerka porukom obavjestila da joj je u kuću došao bivši mladić i da kod sebe ima pištolj.

U strahu za kćerkin život, majka je odmah o svemu obavijestila policiju.

Istog dana, policijska patrola je oko 15 časova zaustavila N.J. i pretresom automobila našla pištolj „CZ“ sa četiri metka u okviru.

Policajci su tog dana kod njega pronašli i tablete buprenofrina, ksalola, ksanaksa i sanvala ali protiv njega nije podignuta optužba za nedozvoljenu preprodaju pomenutih tableta.

U istrazi je utvrđeno da su N.J. prema izvještaju ljekara specijaliste, za liječenje potrebni i pomenuti ljekovi, navodi Pobjeda.

Kao otežavajuća okolnost prilikom odluke o visini zatvorske kazne sud je cijenio raniju osuđivanost optuženog, naglašava Pobjeda.

Prema izvodu iz registra kaznenih sankcija Ministarstva pravde Crne Gore, N.J. je prije silovanja bivše djevojke šest puta osuđivan i to dva puta zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda, jednom zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i jednom zbog krivičnog djela razbojništvo.