Crna hronika

UBICA DUŽE VRIJEME BORAVIO U BUDVI, ŠAKOVIĆ LIKVIDIRAN NEKOLIKO SATI NAKON DOLASKA IZ PODGORICE

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Podgoričanin Milić Minja Šaković ubijen je svega nekoliko sati nakon što je u Budvu stigao iz Podgorice, a istražitelji su otkrili i stan u kojem je boravio ubica, prenose Vijesti.

Izvor: MONDO

To su utvrdili istražitelji koji su u istrazi ubistva Podgoričanina, saslušali više osoba, pišu Vijesti.

Prema saznanjima Vijesti, ubica je u stanu boravio duže vremena i iz njega je nadzirao Šakovića kada je ranije dolazio u Budvu.

Podsjećamo, Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a danima prije toga navodno je boravio u Podgorici.

Iako su u prvim danima istrage iz Uprave policije nezvanično tvrdili da je egzekutor ostavio otiske prstiju na haubi automobila na koji je naletio prilikom bjekstva, ali ni DNK trag istražitelje nije odveo do ubice.

Prema saznanjima Vijesti, nadležni su pomoć tražili i od kolega iz država okruženja.

Istražitelji su dobili precizne informacije s kim se Šaković sreo nakon što je stigao u Budvu, šta je radio i gdje je boravio. Navodno, u Budvu je stigao oko 15 sati i odmah se u restoranu “The Old Fisherman’s Pub” sreo sa svojim mlađim bratom Novakom, a potom je otišao u restoran “Hemingvej”, gdje je sjedio sa prijateljem E.R.

Inspektori su utvrdili da je Šaković, nešto kasnije, sa bratom otišao na bazen hotela “Avala”, gdje im se oko 18 sati pridružio Đ.I.

Mlađi Šaković tada je otišao kući, a pokojni Milić Šaković i Đ.I. ostali su na bazenu neko vrijeme, nakon čega je i Podgoričanin otišao u stan u kom je boravio.

Inspektori sumnjaju da je egzekutoru javljeno da je Šaković oko 22 sata izašao iz stana, zbog čega su i provjeravali da li se na snimcima nadzornih kamera sa tog objekta vidi da li ga je neko nadzirao u noći 17. juna.

Vijesti nezvanično saznaju da ih je taj trag odveo do stana u kom je ubica boravio duže vremena, i iz kog je i ranije nadzirao Šakovića.

E.R. i Đ.I. su navodno pripadnici škaljarskog klana.

Praćen u Podgorici?

Tokom istrage utvrđeno je i da pokojni Milić Šaković nije dolazio u Budvu od 12. do 17. juna, već da je boravio u Podgorici, gdje je navodno i provodio najviše vremena.

Kako pišu Vijesti, istražitelji su provjeravali i njegovo kretanje u Podgorici, a pregledom snimaka sa nadzornih kamera utvrđuju da li ga je i ko pratio u rodnom gradu.

Njegovi prijatelji i članovi porodice, koji su dali izjave policiji, ispričali su da su svi znali da je Miliću ugrožena bezbjednost, ali da on o tome nije konkretno razgovarao sa njima.

”Nikada nije govorio konkretno o tome da ga neko prati, da mu se nešto loše priprema, već je živio potpuno normalno... uopšte se nije pazio”, navodi se u izjavi jednog od saslušanih.

Vijestima je saopšteno da je to policajcima potvrdio i njegov brat Novak, koji je navodno kazao da je više on čuvao brata, nego što se pokojni Milić sam pazio.

Navodno, rekao im je i da ne može da pretpostavi ko bi mogao da naudi njegovom bratu, da želi da nadležni organi vode istragu, ali da nema saznanja koja bi im mogla pomoći, zaključuju Vijesti.