Crna hronika

BARANIN INSPEKTORIMA POBJEGAO KROZ PROZOR KUPATILA, POLICIJA TRAGA ZA NJIM

Autor Kristina Radović Izvor Pobjeda

Baranin Stefan Janković (27), kojeg policija traži zbog stvaranja kriminalne organizacije, pobjegao je inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja i Sektora kriminalističke policije kroz prozor od kupatila tokom pretresa njegovog stana, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, Janković je prethodno uhapšen. Inspektori su mu stavili lisice na ruke, ali je on tražio da ode u toalet.

Janković je u kupatilu bio sam bez obezbjeđenja. Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i vidjeli otvoren prozor i kroz otvor Jankovića kako bježi. S obzirom na to da vani nije bilo policije, Janković je, čak i sa lisicama na rukama bio u prednosti. Inspektori kojima je Janković pobjegao, prema Pobjedinim saznanjima, nijesu se usudili da skoče sa prozora i krenu u potjeru.

Pobjedini izvori navode da su policajci bili u obavezi da obezbijede objekat spolja, a posebno jer se radi o osobi koja je u evidencijama bezbjednosnih službi označena kao član organizovane kriminalne grupe.

Dok policija traži Stefana, njegov dvije godine mlađi brat Martin je uhapšen i priveden tužiocu koji je odredio njegovo zadržavanje. Isto rješenje donijeto je i za Baranina Marka Peruničića. Sva trojica u bezbjednosnim službama označena su kao članovi škaljarskog klana.

Sinoć, nakon 20.15 sati, iz Uprave policije su se ponovo oglasili povodom ovog događaja.

Kako su naveli „na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije utvrdiće se sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure“.

Tagovi

Bar