Crna hronika

PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV TRENERA IBRA I JOŠ 5 N.N. LICA ZBOG INCIDENTA U ROŽAJAMA

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Krivična prijava protiv Rožajca M.N. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a protiv pet N.N. lica zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, prenosi Dan.

Izvor: MN Press

To je za sada epilog incidenta koji se desio 23. maja u Rožajama na fudbalskoj utakmici između FK Ibar i FK Nikšić.

"Službenici policije su odradili svoj dio posla nakon incidenta na fudbalskoj utakmici u Rožajama, kad je 50-ak navijača ušlo na teren, i napalo igrače i stručni štab OFK Nikšić. Tom prilikom je privedeno 15 lica za koja se sumnja da su ušli na teren, a krivična prijava je podnijeta protiv M.N. koji je inače trener u FK Ibar. Protiv ostalih lica su podnesene prekršajne prijave, zbog kojih su im određene odgovarajuće kazne", saoštio je izvor Dana iz Višeg tužilaštva u Bijelom Polju.

Spriječen veći incident

Podsjećamo, tokom utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a navijači FK Ibar, tzv. "gazije", na teren su ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje tzv. dimne zavjese.

Nakon toga preskočili su zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć. Pet igrača zadobilo je lake tjelesne povrede.

Policijski službenici su, kako kažu, spriječili dalji fizički sukob i veći incident.

Kako su naglasili, policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, prijave su podnijete protiv pet N.N. lica, za koja će se u daljem postupku utvrditi identitet i djelo koje su izvršili.

"U pitanju su lica koja su nanijela lake tjelesne povrede fudbalerima iz Nikšića. Kao i za M.N. tako i ovih pet lica postupak je sproveden na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama", istakli su za Dan u Višem tužilaštvu.

Inače, privedeni su nakon incidenta i prekršajno odgovarali E.F. (23), E.A. (24), E.M. (23) E.M. (20), I.H. (21), E.L. (29), D.K. (23), A.R.Š. (18), A.M. (18), E.Š. (19), H.M. (25), Dž.M. (19) i I.M. (18) zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i prekršajne prijave protiv 13 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnom redu i miru", kazali su ranije iz policije.

Tagovi