Crna hronika

PRIJETIO SUTKINJI I VJEŠTAKU DA ĆE IH POBITI ZBOG ĆERKE: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PODGORIČANINA (62)

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

ODT u Podgorici podiglo je optužni predlog protiv M.V. (62) zbog prijetnji predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović i vještaku Nemanji Radojević kojima je u SMS porukama poručio da će ih pobiti, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Podsjećamo, M.V. je uhapšen 27. aprila oko 20 časova a potom i pritvoren na mjesec zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužiteljka Romina Vlahović je u prijedlogu za određivanje pritvora podsjetila da je M.V. osuđivan osam puta na zatvorske novčane i uslovne kazne za djela teška tjelesna povreda, samovlašće, prevara.

Tužiteljka Vlahović je ukazala i da postoje posebne okolnosti koje ukazuju da bi M.V. ponovio krivično djelo ukoliko se nađe na slobodi.

Osumnjičeni je, kako se navodi u rješenju, o zadržavanju u bitnom negirao izvršenje krivičnog djela.

Međutim, iz sadržaja telefonskih komunikacija proizilazi da je M.V.  27. aprila u 16.50 časova Radojeviću uputio poruku u kojoj ga pita ,,kako ga nije sramota što mu je bolesnu ćerku poslao u zatvor“.

On u istoj poruci vještaka Radojevića optužuje da ,,sve to radi po uputstvima i dogovoru sa sutkinjom Željkom Jovović“.

“Poslali ste mi kćerku u zatvor. Znam ja odakle pare dobijaš. Sjutra ću vas sve dati u novine. Oboma ću vam odrubiti glave”,piše Velimirović u poruci.

U nastavku on obavještava Radojevića da su komšije iz naselja i da zna gdje mu je kuća. Velimirović je ovu poruku završio prijetnjom: ,,Sve ću vas pobiti“ (koju je ponovio više puta). Četrdeset minuta kasnije, u 17.30 časova, Velimirović je poslao SMS poruku i predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović.

“Mislio sam da si čovjek žena. Poštovao sam te i bio spreman život da dam i za tebe i tvoju porodicu. Roditelj si i ne mogu da vjerujem da si se poigrala sa mojim bolesnim djetetom. Napravili ste kriminalca od nje, mislim na institucije”, naveo je M.V. u poruci sutkinji Jovović.

U nastavku SMS-a on joj sugeriše ,,hapsite vi one koje treba, pa u Spužu neće biti mjesta“.

“Desi li se nešto mom djetetu, spreman sam na državu udariti, pa neka me svi zapamte. Bolesno dijete sa terapije, niko ko ima imalo svijesti ne bi to učinio. Imaš i ti djecu”, riječi su kojima je M.V. završio poruku sutkinji Jovović.

Radojević je sutkinju Jovović obavijestio da ga je osumnjičeni uznemirio prijetećim porukama jer je njegovu osuđenu kćerku uputila na izdržavanje zatvorske kazne.

Ukoliko se pred sudom dokaže da je M.V. kriv za djela koja mu se stavljaju na teret, on može biti osuđen na višegodišnju kaznu zatvora.

Povodom prijetnji upućenih sutkiji Jovović reagovalo je Udruženje sudija navodeći da je M.V. putem telefonskih poruka ozbiljno ugrozio bezbjednost i integritet Jovović, čime je, kako su rekli, doprinio širenju već negativne klime u kojoj se trenutno nalazi crnogorsko sudstvo, piše Pobjeda.

Oni su pozdravili brzu reakciju nadležnih organa i kazali da očekuju da M.V. bude adekvatno kažnjen, kao i da javnost prepozna da takav odnos prema sudijama i sudstvu uopšte ne smije biti praksa, niti se za takve istupe treba tražiti opravdanje.

Istakli su da uprkos svemu crnogorske sudije svoj posao rade po zakonu i etici, zaključuje Pobjeda.

Tagovi