Crna hronika

KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG NAPADA NA SLUŽBENIKA POLICIJE U BARU

Autor Anđela Pešić

Barska policija podnijela je nadležnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv G.U. (50) iz tog grada zbog zbog napada na službenika policije u Baru.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Iz Uprave policije su kazali da su njihovi službenici nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv G.U. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje u sticanju sa sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje"

Oni su naveli da je policijski službenik angažovan u Sektoru policije posebne namjene koji je bio u pratnji štićene ličnostiu subotu oko devet sati dežurnu službu Centra bezbjednosti Bar obavijestio da je na stepeništu, ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira došlo do narušavanja javnog reda i mira i da ga je jedna osoba fizički napala.

Navodi se da je službenik policije primijetio da dvij muške osobe imaju verbalni konflikt u unutrašnjosti hrama, nakon čega napuštaju te prostorije i upućuju se prema stepeništu ispred hrama, gdje dolazi do fizičkog kontakta između njih.

"On je u tom trenutku licima izdao naređenja da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira kojom prilikom mu je osumnjičeni zadao udarac u predijelu vrata", objasnili su iz Uprave policije.

Navodi se da je G.U. je doveden u službene prostorije i od njega su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina, kao i od očevidaca događaja, nakon čega je obaviješten državni tužulac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

"Službenici Uprave policije su u Baru nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv G.U. (50) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje u sticanju sa sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", saopšteno je iz Uprave policije.