Crna hronika

UHAPŠEN PODGORIČANIN: PRIJETIO SUTKINJI I VJEŠTAKU DA ĆE IH POBITI JER MU JE ĆERKA ZAVRŠILA U ZATVORU!

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

M.V. (62) iz Podgorice uhapšen je 27. aprila tri sata nakon što je SMS porukama prijetio vještaku Nemanji Radojeviću i predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović da će ih pobiti jer su mu kćerku poslali na izdržavanje zatvorske kazne, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nakon saslušanja kod tužioca određeno mu je zadržavanje, a potom i jednomjesečni pritvor zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navodi Pobjeda.

Osumnjičeni je, kako se navodi u rješenju, o zadržavanju u bitnom negirao izvršenje krivičnog djela. Međutim, iz sadržaja telefonskih komunikacija proizilazi da je M.V. u 16.50 časova 27. aprila Radojeviću uputio poruku u kojoj ga pita ,"kako ga nije sramota što mu je bolesnu ćerku poslao u zatvor".

M.V. u istoj poruci vještaka Radojevića optužuje da ,,sve to radi po uputstvima i dogovoru sa sudijom Željkom Jovović“.

"Poslali ste mi kćerku u zatvor. Znam ja odakle pare dobijaš. Sjutra ću vas sve dati u novine. Oboma ću vam odrubiti glave", naveo je M.V. u poruci.

U nastavku on obavještava Radojevića da su komšije iz naselja i da zna gdje mu je kuća. M.V. je ovu poruku završio prijetnjom: ,,Sve ću vas pobiti“, koju je ponovio više puta. Četrdeset minuta kasnije, u 17.30 časova M.V. je poslao SMS poruku i predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović.

"Mislio sam da si čovjek žena. Poštovao sam te i bio spreman život da dam i za tebe i tvoju porodicu. Roditelj si i ne mogu da vjerujem da si se poigrala sa mojim bolesnim djetetom. Napravili ste kriminalca od nje, mislim na institucije". piše osumnjičeni u poruci sutkinji Jovović.

U nastavku SMS-a on joj sugeriše ,,hapsite vi one koje treba, pa u Spužu neće biti mjesta“.

"Desi li se nešto mom djetetu, spreman sam na državu udariti, pa neka me svi zapamte. Bolesno dijete sa terapije niko ko ima imalo svijesti ne bi to učinio. Imaš i ti djecu", riječi su kojima je M.V.završio poruku sutkinji Jovović.

Radojević je sutkinju Jovović obavijestio da ga je M.V. uznemirio prijetećim porukama jer je njegovu osuđenu kćerku uputila na izdržavanje zatvorske kazne, naglašava Pobjeda.

Tužiteljka Osnovnog suda u Podgorici Romina Vlahović u obrazloženju zbog čega je M.V. odredila zadržavanje, a potom i predložila pritvor, navodi da je presudama Osnovnog suda u Podgorici i na Cetinju osuđivan osam puta na zatvorske, novčane i uslovne kazne zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda, samovlašće, prevara.

"Cijenim da postoje posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo", navodi se u rješenju o određivanju pritvora.

Tagovi