Crna hronika

DOKAZI O SMRTI KAPETANA USKORO PRED VIŠIM SUDOM? SDT ĆE PODNIJETI NOVU OPTUŽNICU

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Specijalno državno tužilaštvo već početkom naredne sedmice trebalo bi da Višem sudu u Podgorici podnese optužnicu za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, saznaje nezvanično portal Standard.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Prema nezvaničnim informacijama Standarda, istraga o ovom slučaju ušla je u finalnu fazu i već narednih dana se može očekivati da dođe do podizanja optužnice, koja će biti predata Višem sudu u Podgorici, koji će ocijeniti validnost tog tužilačkog akta.

”Mile Radulović zvani Kapetan, podsjetimo, otet je 14. oktobra 2020. i mučen sve do 21. decembra iste godine kada je zadavljen elekrtičnim kablom. Njegovo tijelo je potom spaljeno”, navodi se u rješenju sudija Vrhovnog suda, kojim se za još tri mjeseca produžava pritvor Petru Đuroviću osumnjičenom da je član kriminalne grupe koju su organizovali Kotorani Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Za vrijeme dvomjesečnog zatočeništva, od Kapetana su iznuđivali novac i informacije o članovima suprostvaljenog – škaljarskog kriminalnog klana. Tako je pod prijetnjom organizatora i članova kriminalne grupe, Radulović prije, nego je ubijen, pojedine škaljarce namamio u smrt, ističe Standard.

”Omogućavajući im da preko svog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije „SKY“ šalju pisane poruke određenim licima, u ime oštećenog, kako bi ih namamili na unaprijed pripremljene lokacije gdje bi ih lišili života”, istaknuto je u rješenju.

U toj sudskoj odluci se detaljno opisuje i način na koji je 21. decembra 2020. godine ubijen Radulović.

Stoji da su mu Petar Đurović i Miloš Radonjić vezali ruke i ugušili ga električnim produžnim kablom,a da je Vladimir Vučković prevezao posmrtne ostatke.

”Na način što su mu P.Đ. i M.R. vezali ruke i ugušili ga električnim produžnim kablom. Okrivljeni V.V. i M.R. su uklonili garderobu oštećenog i predmete koje je dodirivao. Okrivljeni V.V. je prevezao posmrtne ostatke ošećenog do napuštenog vojnog objekta –ukopa na vrhu B.G. – Opština C., gdje je prethodno dovezao stare automobilske gume i roštiljski ćumur i gdje je zajedno sa M.R. pripremo lomaču, na koju su stavili tijelo oštećenog i zapalili ga”, navodi se u rješenju.

Tagovi