NASTAVLJENO SUĐENJE

KRSTOVIĆ: NISAM OVO ZASLUŽIO, ZNAM DA ME DRŽAVA ŽRTVUJE!

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Provođenjem pisanih dokaza, danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerci Marini, za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Izvor: Twitter/Uprava policije

Obraćajući se sudu rekao je da je žrtva u ovom procesu i dodao da bi mu bilo lakše da na optuženičkoj klupi nije i njegovo djete.

“Ovoj državi sam uplatio 250 do 300 miliona eura poreza i doprinosa. Nisam ovo zaslužio. Znam da me država žrtvuje. Moja porodica se obratila DEA-i , gospodinu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a koji su tu i prate ovo suđenje", izjavio je okrivljeni Krstović.

On je pozvao predsjednika države Mila Đukanovića, premijera Dritana Abazovića i Sergeja Sekulovića "da posvjedoče".

"Ranije su naveli da mi nemamo veze sa ovim, moja ćerka čuva sve te izjave. Siguran sam da policija ima saznanja čija je droga, ali nije smjela ili htjela da ide dalje", rekao je Krstović, prenose Vijesti.

Advokat Krstovića, Dragoljub Đukanović, istakao je da će ostati apsolutno nejasno, koja je potreba bila da se iz Luke Bar droga dostavi u magacin Budimira Krstovića.

“Dakle i carina i policija su zažmurili u barskoj luci na postojanje ove droge. Jednaki efekat o utvrđivanju postojanja droge i oduzimanja iste mogao se ostvariti u barskoj luci”, izjavio je Đukanović.

Naveo je da se pretres kontejnera mogao obaviti u luci, a ne sačekati da se dovede u magacin u Mojanovićima.

“Gdje je policija iz samo njima znanih razloga, ne čekajući da se istovari sva roba s kontejnera, niti da se uvjere kako će radnici zaposleni u magacinu, naglašavam radnici, jer nema ni Krstović Budimira, ni Marine u magacinu, odreagovati kad vide predmetnu drogu”, kazao je Đukanović.

Dodao je da iz iskaza do sada saslušanih svjedoka, uključujući i policijske službenike, potpuno je jasno da prilikom skidanja spornih paleta, sa kontejnera je bilo nemoguće vidjeti sadržaj paketa.

“U čemu se sastojala, policijska akcija, u tome da se nešto što je bilo totalni krah policije, uz pomoć tužilaštva i mogu slobodno reći, suda, dopremi u magacin Budimira Krstovića i da se ova akcija proglasi uspješnom. Kad kažem uspješnom, tražio se počinilac za koga i policija i carina vrhunski znaju da se nalazi negdje mimo porodice Krstović”, istakao je Đukanović.

Dodao je oni nijesu ni naručili ni učestvovali u prenosu robe niti su je platili.

“U konkretnom slučaju, da li policija, da li carina, da li lučki radnici je dojavio vlasnicima robe, i oni koji su trebali da istovare iz samo tog razloga, roba odnosno droga nije skinuta u barskoj luci”, kazao je Đukanović.