Crna hronika

ČEKA SKIDANJE IMUNITETA? JOVANIĆA TERETE DA JE UVEĆAO TROŠKOVE U DEVET STEČAJNIH POSTUPAKA KOJI SU PRAVOSNAŽNO OKONČANI!

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić je nakon saslušavanja vraćen u zatvor u UP i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

U tom periodu Viši sud i Sudski savjet treba da mu skinu imunitet, odnosno da odluče da li će dozvoliti Tužiocu da mu odredi zadržavanje od 30 dana u Istražnom zatvoru u Spužu, piše Standard.

Prema informacijama Standarda Jovanić se tereti da je u devet stečajnih postupaka, koji su pravosnažno okončani, navodno i po ocjeni Tužilaštva uvećao troškove.

Podsjećamo, bivšeg predjednika Privrednog suda juče je saslušavala Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović koja mu je odredila zadržavanje zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke i na druge osumnjičene koji još nisu uhapšeni, ali i činjenice da mu se na teret stavlja krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna od deset godina zatvora ili teža.

Jovaniću se na teret stavlja i da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, odnosno, da je zloupotrijebio službeni položaj u devet stečajnih postupaka.

Osim Jovaniću, zadržavanje je određeno i ostalim uhapšenima koje sumnjiče da su članovi kriminalne organizacije koju je predsjednik Privrednog suda formirao – stečajnim upravnicima Saši Zejaku, Sretenu Mrvaljeviću, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću, advokatici Snežani Jović i vlasnicima firmi za privatno obezbjeđenje “Titan sekurity” i “Gardijan” – Paviću Globareviću i Darku Peroviću, zaključuje Standard.