Crna hronika

KATNIĆ: LAZOVIĆ JE KOLATERALNA ŠTETA, ABAZOVIĆ DOVEO U OPASNOST MOJ I ŽIVOT MOJE PORODICE

Autori Gradska RTV Anđela Pešić

Petar Lazović je jedan od desetina ili stotine policajaca koji rade svoj posao i koji je u skladu sa Ustavom i zakonom obavljao svoje poslove u svemu ovome je kolateralna šteta ili “beznačajan policajac” koji služi da bi se ostvarila agenda, istakao je Milivoje Katnić.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Agenda podrazumijeva to da se Crna Gora predstavi kao država koja ne može funkcioniše ko samostalna suverena antifašistka država već da je potreban neki tutor sa strane bilo koje vrste i da nije sposobna da se organizuje svoju podjelu vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku “,  kazao je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV.

On je rekao da se premijer Dritan Abazović pridružio ovim aktivnostima i time doveo u opasnost njegov i život njegove porodice komentarima da je dok je bio glavni specijalni tužilac spriječio aktivnosti usmjerene protiv djelovanja kavačkog klana.

“Od kada je Europol “probio” Sky aplikaciju, mi smo protiv kavačkog klana pokrenuli 38 postupaka, a protiv škaljarskog 23. Ako se ovo uporedi sa brojem od 245 predmeta koje je SDT samostalno pokrenuo vidite da je to zanemarljiv broj”, rekao je Katnić.

Prema njegovim riječima, Petar Lazović je, kroz ove predmete, učestvovao u otkrivanju 30 odsto članova kriminalnih klanova.

“Ako to imate u vidu, i da je uzgred učestvovao u oktrivanju barskih, cetinjskih i hercegnovskih klanova, postavlja se logično pitanje da li je on vršio suicid, kao i kriminalnog klana kome navodno pripada, otkrivajući njihove članove”, upitao je Katnić.

Možda ce vas zanimati