Crna hronika

MAFIJA PRIJETI TUŽIOCU NOVOVIĆU, POLICIJA OTKRILA IDENTITET POLICAJACA KOJI SU KOMUNICIRALI SA KAVČANIMA!

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković otkrili su identitet policajaca koji se pominju u kriptovanoj komunikaciji koju je sa navodnim šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom vodio policajac Petar Lazović, prenose Vijesti.

Izvor: Kurir/Proifmedia, Privatna Arhiva

Zbog ponovnog otvaranja te istrage, mafija navodno prijeti glavnom specijalnom tužiocu (GST) Vladimiru Novoviću, a policija je, osim njemu, obezbjeđenje pojačala i direktorici i glavnoj i odgovornoj urednici portala “Libertas Press” Oliveri Lakić, koja je objavila dokaze o povezanosti Lazovića i njegovog kolege Ljuba Milovića sa kavačkim kriminalnim klanom, navode Vijesti.

Iako su sagovornici iz vrha Uprave policije Vijestima saopštili imena policajaca koje Lazović pominje u komunikaciji sa Zvicerom.

Vijestima je saopšteno da je nadimak Tigar na kriptovanoj Sky aplikaciji koristio inspektor koji je radio na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela.

Službenik Uprave policije (UP) za kog su Vijestima iz vrha te institucije rekli da mu je nadimak Tigar pozvao je danas autorku teksta i saopštio da se ne radi o njemu te da mu kriminalci iz policije crtaju metu.

Kazao je da je o tome obavijestio vršiteljku dužnosti (v.d.) vrhovnog državnog tužioca (VDT) Maju Jovanović, Novovića i šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Dejana Kneževića i da su mu oni rekli da je poznato ko je Tigar, a da to nije on.

Dodao je i da prema do sada objavljenim podacima ta osoba vozi blindriani automobil, a da on živi od jedne policijske plate i časno radi svoj posao.

Rekao je i da je onaj koji je koristio nadimak Tigar na aplikaciji Sky svjesno to uradio kako bi ga stavio na listu za odstrel kriminalnih klanova.

Prema posljednjim informacijama, policija provjerava da li je Tigar koristila ista osoba koja je na kriptovanoj Sky aplikaciji na jednom od telefona imala nadimak Kardinal, navode Vijesti.

U prepisci koju je sin bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića vodio sa Zvicerom pominje se i policajac Slobodan, za kog je Europol, kako je objavio portal “Libertas press”, tražio da se utvrdi ko je.

Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da je to njihov službenik S. V.

Vijestima je juče dostavljena fotografija tog, ali i policajca pod nadimkom Tigar.

Jedan od njih fotografisao se na istom mjestu na kom i policajac Milović, kojeg Europol označava članom kavačkog kriminalnog klana - ispred ognjišta iznad kog je okačen portret Krsta Zrnovog Popovića, naglašavaju Vijesti.

Navodno, obje fotografije napravljene su u restoranu na Grahovcu, čiji je stvarni vlasnik, kako tvrde sagovornici Vijesti iz policije, Milović.

Sagovornik Vijesti, uključen u istragu objašnjava da su utvrdili da je G. B. policajac Goran, kojeg mlađi Lazović pominje u prepisci sa Zvicerom, u kontekstu zahtjeva tog službenika UP da od gostiju Kotoranina - Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uzme DNK.

Podsjećamo, portal “Libertas press” objavio je transkript razgovora Petra Lazovića, koji je na Sky aplikaciji koristio imena Junior i Komandos i Zvicera čiji nadimak je bio Born.

Lazović mu 17. januara 2021. piše da su policajci htjeli da dođu kako bi Beograđanima Velji Nevolji i Mesaru ”uzeli DNK za Srbe”, ali i da su imali plan da ih “drže šest sati”, ali da je njegov otac to spriječio.

Šefa klana izvještava i da je to tražio Goran, koji je pozvao Enisa Bakovića, tadašnjeg pomoćnika direktora UP, ali da je Baković kolegu uputio na Zorana Lazovića.

Iz te prepiske vidi se da Zvicer nudi da sa gostima, sada optuženim za najmonstruoznije zločine, pođe u policiju na informativni razgovor, ali da mu Petar Lazović govori da ne mora.

Objašnjava mu i da su oni (Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio negov otac) poslali kotorskoj policiji dopis da su već obavili razgovor sa njim.

”I da te ne zivkaju iz bezbjednosnih razloga”...