Crna hronika

SIŠAO SA VOZA, PA DOBIO METAK U GLAVU NA ŽELJEZNIČKOJ STANICI U BEOGRADU: EVO KAKO JE UBIJEN JUGO VUČINIĆ!

Autor Jovana Raičević

Devedesetih godina, u brutalnim likvidacijama na "vrelom beogradskom asfaltu", život je izgubilo više osoba. Mnogi smatraju da je zapravo sve počelo dvostrukim zločinom u kojem su brutalno ubijeni Crnogorci, Igor Ćosović i Zoran Jovanović u decembru 1996. godine.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Samo 25 dana kasnije, likvidiran je i Jugoslav Jugo Vučinić, koji je bio nerazdvojni prijatelj i kum sa Vasom Pavićevićem, koji je hladnokrvno ubijen je u sačekuši, zajedno sa Jovom Vujičićem, u noći između 24. i 25. aprila 1996. godine, na magistralnom putu Podgorica - Petrovac. 

Na Pavićevićevoj sahrani sanduk je nosio i Jugo Vučinić, koji je inače bio bokser Mogrena.

Vučinić je važio za žestokog momka devedesetih, bavio se biznisom oko kazina, a navodno je bio povezan i sa mnogim "mutnim" poslovima.

Jugoslav je stradao 20. januara 1997. godine u Beogradu. On je, kobnog jutra, oko 10 sati iz Bara stigao vozom u Beograd, gdje je mu je u sačekuši, u holu beogradske Glavne željezničke stanice, prišao ubica i hladnokrvno mu ispalio metak u glavu.

 Sva tri ubistva, i Vučinićevo kao i likvidacije Ćosovića i Jovanovića, vezuju se za Vojislava Raičevića, poznatijeg kao Voja Amerikanac. Kasnije je i sam Voja Amerikanac nestao, a nezvanično je i on ubijen iz osvete zbog likvidacije članova tadašnjeg barskog klana.

 Ubica Juga Vučinića nikad nije pronađen.