Crna hronika

PzP: FUNKCIONER RANKO ALIGRUDIĆ NAPADNUT NA PARKINGU ISPRED SVOJE ZGRADE

Autor Alen Kasmić

Direktor Fonda Pio i visoki funkcioner Demokratskog fronta (DF) Ranko Aligrudić napadanut je jutros na parkingu ispred svoje zgrade u Baru, saopštili su iz Pokreta za Promjene (PzP).

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Naime, kako navode, prilikom ulaska u svoj automobil u kako kažu, "klasičnoj sačekuši, jedno lice je sa metalnom šipkom napalo Aligrudića nanoseći mu povrede po tijelu".

"Samo zahvaljući brzoj reakciji Aligrudića izbjegnute su teže posljedice, što jasno ukazuje na činjenicu i namjeru ovog lica da ugrozi život direktora Fonda PIO. Prema informacijama sa kojima raspolažemo radi se o licu koje je već jednom u Podgorici ispred radnog mjesta napalo direktora PIO, a radi se o suprugu suspendovane službenice i načelnice INO službe u okviru ove državne institucije protiv koje se vodi disciplinski postupak", pojasnili su iz PzP.

Dodaju da se Aligrudić nalazi u prostorijama barskog MUP-a gdje je dao izjavu i podnio krivičnu prijavu.

"Sada se očekuje i reakcija nadležnog tužioca koji treba da okvalifikuje ovo krivično djelo. Tražimo i očekujemo hitnu rekaciju UP i Tužilaštva, kako bi se ovo lice po hitnom postupku lišilo slobode i privelo pravdi, s obzirom na jasnu namjeru da se radi o klasičnoj sačekuši i pokušaju ugrožavanja života gospodina Aligrudića", zaključili su iz PzP.