Crna hronika

MILOŠ MEDENICA I DALJE U BEOGRADU! TUŽILAŠTVO JOŠ NE PREDLAŽE PRITVOR!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Tužilaštvo još nije predložilo pritvor za Miloša Medenicu i samim tim, za njim nije raspisana potjernica

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Vesna Medenica su jutros zatvorski čuvari oko 11 časova iz Kliničkog centra priveli u zgradu Tužilaštva, gdje se nije dugo zadržala.

Njen advokat Zdravko Begović kaže da je Medenica pozvana u SDT da prisustvuje nastavku istražnih radnji, ali je na njenu molbu zbog lošeg zdravstvenog stanja tužiteljka odložila pretres.

Medenica je uhapšena 17. aprila kasno uveče, na podgoričkom aerodromu, gdje trebalo da se ukrca na let za Beograd.

Tužilaštvo je sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš Medenica, počinila krivično djelo protivzakoniti uticaj.

Njoj je ranije određen pritvor do 30. dana, a zbog zdravstvenog stanja ona je smještena u KCCG.

Za njenog sina Miloša, koji je u Beogradu, tužilaštvo nije predložilo pritvor, pa Viši sud nije mogao da donese naredbu da se za njim raspiše potjernica, piše RTCG. Advokat Vesne Medenice Zdravko Begović kazao je da će se on vjerovatno javiti nadležnim državnim organima.

"Koliko sam dobio informaciju on je u Beogradu u određenoj medicinskoj ustanovi zbog određenih problema s bolestima zavisnosti, on će se vjerovatno javiti nadležnim državnim organima", kazao je advokat Vesne Medenice Zdravko Begović.

I dok se čeka da se državnim organima obrati Miloš Medenica, pitanje je šta u odnosu na njega rade nadležni. Iz Višeg suda su za RTCG saopštili da im tužilaštvo nije predložilo pritvor za njega, i da samim tim, nijesu mogli da donesu naredbu da se za sinom nekadašnje čelnice vrhovnog suda, raspiše potjernica.