Crna hronika

SITUACIJA U ULCINJU POD KONTROLOM: Nakon anonimne prijetnje masakrom, policija utvrdila da nema razloga za paniku

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Ulcinjsku policiju juče je podigla na noge anonimna prijetnja da se u Osnovnoj školi “Maršal Tito” sprema masakr.

Izvor: MONDO

Situacija u Ulcinju je pod kontrolom i nema mjesta širenju panike, navode iz policije, nakon anonimne prijetnje da se u Osnovnoj školi “Maršal Tito” u tom gradu “sprema masakr”, kako piše Primorski portal.

Europol je obavjestio kolege iz Crne Gore da je prijetnja objavljena na Internetu.

Prema nezvaničnim saznanjima, prijetnje su stigle sa Google naloga “Adolf Hitler” na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubistva iz vatrenog oružja, kako prenosi RTCG.

Tokom vikenda međunarodne bezbjednosne službe u subotu nijesu imale podatke o identitetu osobe koja je objavila prijetnje.

"Tokom vikenda u školi svakako nema učenika. U ponedjeljak djeca i nastavnici koji ne slave Vaskrs će ići u školu, od utorka svi. Sve je pod kontrolom", potvrdio je načelnik ulcinjske policije, Arben Tagani.

Kao i u ostalim školama, upravi je preporučeno da obraćaju pažnju ko ulazi u objekat škole. Tokom vikenda ispred škole su primijećena djeca koja se igraju, a odrađeni su i planirani treninzi, piše RTCG.

Direktorica škole Medina Čoba putem Fejsbuka je obavijestila kolege da je obaviještena od policije da je Interpol poslao informaciju o anonimnoj prijetnji.

"Dobila sam poziv od inspektora i obavijestila kolege. Iako je šala, veoma je neukusna i ne treba je zanemariti. Škola je pod video nadzorom, policijske patrole redovno kruže naseljem Totoši gdje se nalazi naša škola. Javili su se roditelji, voljni su da se uključe", kaže za Primorski portal direktorica OŠ “Maršal Tito” Medina Čoba, navodeći da će se nastavni proces realizovati po planu i programu.

"Naravno, postupićemo po naredbama ministarstva i preporukama policije. Nema promjena po pitanju nastavnog procesa", istakla je.

Pozvala je na opreznost i zamolila da se policiji odmah prijave sva eventualno sumnjiva i nepoznata lica.

"Povjeravamo sve. Veoma je važno da ljudi ne paniče i da znaju da mi dobro i profesionalno radimo", ističe prvi čovjek ulcinjske policije.