Crna hronika

VESNA MEDENICA UHAPŠENA, BIĆE SASLUŠANA U KLINIČKOM CENTRU!

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je Vijestima više izvora iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Medenica će biti saslušana u Kliničkom centru Crne Gore u 17 časova, gdje je hospitalizovana, pišu Vijesti.

Podsjećamo, ona se i dalje nalazi u KCCG i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Iz te zdravstvene ustanove, Vijestima je ranije danas rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju.

Prema saznanjima Vijesti, Medenica ima povišen krvni pritisak i umjerenu depresiju svijesti.

Prema saznanjima Vijesti, privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

"Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu", pojašnjavaju Vijestima sagovornici iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta, kako prenose Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijanja selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.