Crna hronika

AFERA "MEDENICA": SDT FORMIRALO PREDMET, ISPITUJU KAKO SU PODACI EUROPOLA DOSPJELI U JAVNOST

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je počinjeno neko krivično djelo prilikom protoka informacija Europola u javnost a u vezi sa aferom "Medenica", saopšteno je Danu iz tog tužilaštva

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

S tim u vezi, SDT će provjeriti na koji način je učinjena dostupnom medijima informacija iz istrage o komunikacijama putem SKY aplikacije koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvo u sklopu istrage protiv navodne kriminalne grupe čiji su članovi Darko Lalović i Branislav Karadzić, a u kojima se navodno pominje i Miloš Medenica, sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, piše Dan.

"U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet u kojem će se ispitati da li ima elemenata krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka koji je u toku", navodi se u odgovoru specijalnog tužioca i portparola SDT-a Sanje Jovićević za Dan.

Prije desetak dana mediji su objavili podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i Specijalnom državnom tužilaštvu, a iz kojih proizilazi sumnja da se sin Vesne Medenice, tridesetpetogodišnji Miloš Medenica, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom.

Prema nezvaničnim saznanjima pojedinih medija, uskoro se očekuje pokretanje istraga protiv Medenice, kao i pokretanje finansijske istrage i utvrđivanje porijekla njegove imovine. Miloš Medenica je navodno napustio Crnu Goru u decembru.

Tagovi

SDT