Crna hronika

FBI i ICITAP snažni partneri u unapređenju kapaciteta policije

Autor Mia Radulović Izvor MINA

FBI i Kancelarija međunarodnog programa za pomoć i obuku policije (ICITAP) snažni su partneri u unapređenju kapaciteta Uprave policije.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

To je saopšteno na sastanku predstavnika FBI i ICITAP-a sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom.

Iz Uprave policije su kazali da je saradnja koju ostvaruju sa svim relevantnim službama Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na zavidnom nivou.

"Naročito je istaknuta saradnja koju crnogorska policija ima sa FBI”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je sastanak bio prilika da se razmotri predlog obuka koje će se, u saradnji sa FBI i ICITAP-om, realizovati u narednom periodu.

“Što predstavlja još jednu potvrdu uspješnog prepoznavanja potreba Uprave policije, ali i spremnosti stručnih partnerskih službi SAD da znanje podijele sa crnogorskim kolegama i doprinesu unapređenju znanja i vještina pripadnika crnogorske policije”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da kontinuirano unapređenje kapaciteta Uprave policije u domenu sprovođenja obuka od ključnog značaja za dalji razvoj policije radi što efikasnijih i kvalitetnijih rezultata u borbi protiv svih oblika kriminala.

Iz Uprave policije kazali su da stoga ulažu napore da resursima sa kojima raspolažu i njihovom adekvatnom primjenom ostvare što veću efikasnost i efektivnost.

"Ali i veći stepen sinergije, kako bi na najbolji način bile zadovoljene potrebe reformskih procesa i ojačani kapaciteti”, kaže se u saopštenju.

Brđanin je zahvalio na podršci koju ICITAP pruža crnogorskoj policiji u domenu implementacije zajedničkih aktivnosti sa drugim partnerskim službama SAD-a, kao i u najznačajnijim strateškim projektima Uprave policije.