Crna hronika

VELJOVIĆ: POMINJU ME KRIMINALCI, ALI U NEGATIVNOM KONTEKSTU

Autor Gordana Bojanić Izvor CdM

Savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović osvrnuo se na pisanje pojedinih medija da se njegovo ime pominje u presretnutoj telefonskoj komunikaciji grupe osumnjičene za napad na novinarku Oliveru Lakić.

Izvor: Uprava policije

Veljović u izjavi za CdM poručuje da se radi o spekulacijama i poluistinama u namjeri dezinformisanja javnosti.

Bivši direktor Uprave policije kazao je da ga “pripadnici kriminalne grupe pominju isključivo u negativnom kontekstu”, jer je, kako je kazao, doprinio njihovom “otkrivanju i hapšenju za druga krivična djela”.

”Povodom pisanja pojedinih medija o mojoj navodnoj umiješanosti i povezanosti sa konkretnim krivičnim djelima i pripadnicima kriminalnih grupa, posebno naglašavam da se radi o spekulacijama i poluistinama u namjeri dezinformisanja javnosti. Prema informacijama koje sam dobio tačno je da me u presretnutim razgovorima pominju pripadnici kriminalne grupe, ali nikako ne sa pozicije da sam na bilo koji način povezan sa izvršenim krivičnim djelima, već isključivo u negativnom kontekstu prijetnji prema meni lično i mojim saradnicima jer smo doprinijeli u otkrivanju i hapšenju za konkretno i druga krivična djela”, kazao je Veljović prenosi CdM.

Istakao je da je ”sve drugo pokušaj podvale i špekulacija sa zlonamjernim dovođenjem mene lično u kontekst navodne povezanosti sa kriminalnim strukturama i krivičnim djelima koja su izvršena”.

Veljović je pozvao nadležne organe da utvrde istinu i činjenice i o tome obavijeste javnost.