Crna hronika

POLICIJSKI FUNKCIONER MEDOJEVIĆ OSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU JOŠ DVA MJESECA

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Policijskom funkcioneru Daliboru Medojeviću produžen je pritvor još dva mjeseca zbog sumnje da je ljudima iz kriminalnog miljea odavao povjerljive informacije, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda, piše Pobjeda.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Medojević je početkom marta nakon čega je sproveden u SDT gdje je negirao pripadništvo u bilo kojoj kriminalnoj organizaciji, navodi Pobjeda.

Akcije hapšenja doskorašnjeg načelnika Odjeljenja za privredni kriminal i pretresa njegove kuće uslijedile su nakon što su u transkriptima komunikacija sa Skaj aplikacije, koje su strane službe dostavile SDT-u, uočene komunikacije koje upućuju na to da je Medojević ostvarivao kontakt sa ljudima iz kriminalnog miljea, naglašava Pobjeda.

Možda ce vas zanimati

Međutim, Medojević je, nakon predstavljanja dokaza koje je tužilaštvo prikupilo protiv njega, ustvrdio da nije akter komunikacija sa pripadnicima jednog od dva kotorska kriminalna klana.

Tačnost njegovih tvrdnji provjeravaće se i analizom sadržaja svih telefona i kompjutera cjelokupne porodice uhapšenog policijskog funkcionera, a koji su zaplijenjeni nakon pretresa njegove kuće, ističe Pobjeda.

Medojević je uhapšen desetak dana nakon što se specijalni tužilac Saša Čađenović vratio iz Haga gdje se sastao sa kolegama iz te zemlje i razmijenio informacije o aktuelnim slučajevima.

Čađenoviću su tada, kako tvrde naši izvori, dostavljeni transkripti razgovora sa aplikacije Skaj, naglašava Pobjeda.

Za sada je uhapšen samo Medojević, a kako nam je saopšteno, tužilaštvo i policija prikupljaju dokaze i rade na identifikaciji ostalih osumnjičenih.

Medojević je bio načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, ali je sa te funkcije smijenjen u januaru ove godine od kada je, prema nezvaničnim informacijama, neraspoređen, ističe Pobjeda,

Dalibor Medojević je u žižu javnosti dospio i krajem februara 2016. godine kada je uhapšen zajedno sa Nikolom Terzićem, takođe po nalogu SDT-a, u okviru istrage koja se vodila povodom nestanka dokaza iz predmeta protiv Veselina Mujovića.

Iz Uprave policije tada su kazali da protiv Medojevića i Terzića nije prezentovan nijedan dokaz za teške optužbe, a njihove tadašnje tvrdnje potvrđuje i činjenica da je obustavljen postupak protiv ovih policajaca.

Dokumenti, među kojima su i pisma Mujovića, nađeni su 28. marta 2016. godine u gepeku automobila koji koristi krim tehnika Centra bezbjednosti Podgorica, na parkingu ispred policijske zgrade, zaključuje Pobjeda.

Tagovi

SDT