Crna hronika

BLISKIM SARADNICIMA KAVAČKOG KLANA PRODUŽEN PRITVOR DO DALJNJEG

Autor Jovana Raičević Izvor Antena M

Igoru i Vladimiru Božoviću do daljnjeg je produžen pritvor u kome se nalaze od 19. jula prošle godine, nakon što su poslije petogodišnjeg bjekstva uhapšeni u Portugalu i izručeni Crnoj Gori, navodi se u odluci Apelacionog suda, prenosi Antena M.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Igoru i Vladimiru Božoviću sudi se pred Višim sudom za organizovanje i pripadništvo kavačkoj kriminalnoj grupi odgovornoj za zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda, piše Antena M.

Igor Božović je krajem januara pred sudom ocijenio da optužbe Specijalnog tužilaštva, da je u maju 2010. godine zajedno sa Slobodanom Kašćelanom organizovao kriminalnu organizaciju, nemaju utemeljenje u stvarnosti.

On tvrdi da mu je ,,sve namješteno i da zna zbog čega“.

Suđenje ovoj grupi juče je počelo ponovo jer je izmijenjeno sudeće vijeće kojim i dalje predsjedava sudija Dragoje Jović.

Kašćelana terete da je u maju 2010, zajedno sa Igorom Božovićem, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova – zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, Kašćelana konkretno terete za zelenašenje na organizovan način. Milan Dragović koji je trenutno nastanjen u Hrvatskoj, 2016. u Specijalnom tužilaštvu optužio je Kašćelana da ga je prinudio da potpiše ugovor o pozajmici na iznos od 250.000 eura, iako mu je u tom trenutku dugovao ukupno 50.000 eura.

Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Osim Kašćelana, na optuženičkoj klupi su i Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Nikola, Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević, Stefan Brnović, Aleksandar Đurišić, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, zaključuje Antena M.