Crna hronika

UPRAVA POLICIJE: POSTOJE SVI PREDUSLOVI ZA NESMETANO ODVIJANJE NASTAVA U ŠKOLAMA, UTVRĐUJEMO MOTIVE DOJAVA O BOMBAMA

Autor Alen Kasmić

U toku su aktivnosti nadležnih organa koje za cilj imaju utvđivanje okolnosti i motiva dojava o postavljenim eksplozivnim napravama proteklih dana, između ostalog, i sa aspekta lažnog prijavljivanja, saopštili su iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Poručili su da sa aspekta procjena koje su do sada sproveli postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u školama.av

"Povodom posljednjih objava različitih subjekata u medijima i na društvenim mrežama, Uprava policije podsjeća javnost da svoj posao obavlja profesionalno i savjesno. Takođe, ukazujemo da dizanje panike samo usložnjava napore koje ulažemo, a može biti od pomoći isključivo onima koji stoje iza serije lažnih dojava od prije neki dan", naveli su u saopštenju.

Iz Uprave policije ističu da su u toku aktivnosti nadležnih organa, a što uključuje, kako dodaju, i intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, kao i one kroz mehanizam međunarodne saradnje.

"Cilj svih tih aktivnosti je utvđivanje okolnosti i motiva dojava o postavljenim eksplozivnim napravama proteklih dana, između ostalog, i sa aspekta lažnog prijavljivanja. Dodatno, policija na odgovarajući način postupa i u odnosu na provjere i prijave koje se odnose ili koje su u vezi sa medijski eksponiranim licima tim povodom", naglašavaju u saopštenju.

Iz UP su podvukli i značaj saradnje sa policijom u interesu opšte bezbjednosti, ali i radi, kako kažu, smanjenja napetosti u društvu i širenja dezinformisanja.

"S tim u vezi, naglašavamo da sa aspekta procjena koje smo do sada sproveli postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u školama. Na kraju, u istom kontekstu, podsjećamo da je Uprava policija otvorena i apelujemo na obraćanje policiji radi objektivnog i tačnog informisanja, posebno u dijelu onih navoda čije objavljivanje ne doprinosi jedinstvu društva kada je javna bezbjednost u pitanju", zaključuju u saopštenju.