Crna hronika

KOMPANIJA "DŽEK POT" PODNIJELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV MINISTRA SPAJIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Kompanija Džek pot, podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i drugih državnih službenika u Ministarstvu kao i Sektoru za igre na sreću, piše CdM.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U krivičnoj prijavi se, kako je saopšteno iz kompanije, navodi da je prijavljeni Spajić u slučaju zakonitog, urednog, blagovremenog i pravno valjanog zahtjeva kompanije Džek Pot u vezi sa koncesijom za priređivanje kazinskih igara na sreću u kazinu The Queen of Montenegro u Hotelu Falkensteiner u Bečićima, konitinuirano vršio pritisak na službena lica Uprave prihoda i carina-Sektora za igre na sreću da suprotno zakonu i zakonom propisanim procedurama utvrde da ne postoji mogućnost i osnov za produženje koncesije, da onemoguće Vladu Crne Gore da u zakonitoj proceduri i rokovima donese odluku, te da sa tim nezakonitim postupanjem nastavlja i nakon odluke nadležnog suda.

„Prijavljeni Spajić je bio svjesan i znao da vrši pritisak na organ koji po zakonu nije nadležan da daje predlog odluke niti da odlučuje, kako je to slučaj, imajući u vidu da je jedini nadležan organ za donošenje odluke u ovoj upravnoj stvari Vlada Crne Gore, na predlog nadležnog ministarstva, koje je dužno da u saradnji sa Generalnim sekreterijatom Vlade, Komisijom za ekonomsku politiku i Sekretarijatom za zakonodavstvo, sačini predlog odluke sa obrazloženjem i dostavi ga Vladi radi odlučivanja, što nije učinjeno“, piše u krivičnoj prijavi.

Kao dokaz su navedene javne izjave prijavljenog Spajića na konferencijama za medije i u medijima te više akata u koje je izvršen uvid, naglašava CdM.

Kompanija Džek Pot je navela u krivičnoj prijavi Specijalnom državnom tužilaštvu da na osnovu ostvarenog uvida u relevantna akta smatra da „postoji osnovana sumnja da su pojedina dokumenta u spisima predmeta, koji je formiran
povodom zahtjeva za produženje koncesije, falsifikovana, mijenjanja ili preuređivana“, ističe CdM.

U konkretnom slučaju, dodaju, u postupku po podnijetom zahtjevu za dodjelu koncesije, navodi se u krivičnoj prijavi
Specijalnom državnom tužilaštvu, više državnih službenika i funkcionera je napravilo namjerne propuste preduzimanjem nepravilnih, neosnovanih i nezakonitih radnji što je predmet krivične prijave koju je kompanija Džek Pot podnijela Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici 16. marta 2022. godine.

U krivičnoj prijavi se predlaže saslušanje više bivših i sadašnjih državnih službenika u svojstvu svjedoka.

„U vezi sa svim prethodno navedenim, zahtjevamo da se sprovede opsežna istraga protiv prijavljenog i drugih lica, kako bi se utvrdile namjere i stvarni motivi nepostupanja, nezakonitog i neblagovremenog postupanja“, navodi se u krivičnoj prijavi kompanije Džek pot podnijetoj Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i drugih lica, zaključuje CdM.