Crna hronika

BJELOPOLJSKO TUŽILAŠTVO NALOŽILO EKSHUMACIJU TIJELA MALOLJETNICE

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Više tužilaštvo u Bijelom Polju naložilo je ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje A. V. sa Cetinja, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom, potvrdio je za Pobjedu portparol ovog tužilaštva.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Ekshumacija tijela pokojne A.V. će se obaviti u ponedjeljak uz prisustvo obducenta doktora Nemanje Radojevića“, precizirao je Lukač za Pobjedu.

Tužilaštvo u Bijelom Polju je krajem februara naložilo i da se pribavi medicinska dokumentacija zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom njenog liječenja radi vještačenja.

Naloženo je i da se pribavi listing telefonskih poziva A. V. prije nego je završila u bolnici, navodi Pobjeda.

Iz Tužilaštva su ranije Pobjedi pojasnili da u zavisnosti od rezultata vještačenja i iskaza određenih lica bjelopoljsko Više državno tužilaštvo će se odrediti o daljem postupanju u ovom slučaju.

Maloljetna A. V. zatečena je 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore, naglašava Pobjeda.

Sumnja se da je A. V. koristila opijate i da je usljed toga izgubila svijest.

“Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13.10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnoj A. V. iz Podgorice, koja je zatečena bez svijesti”, rečeno je ranije iz Uprave policije.

Prilikom uviđaja u stanu gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table od tableta ,,ksalol“, a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i „benzodiazepine“.

O slučaju smrti sedamnaestogodišnje djevojke i teškom stanju u kojem se nalazila osam mjeseci, kao posljedice konzumacije narkotika, porodica je širu javnost obavijestila saopštenjima preko nevladine organizacije Sjever CG i objavama na društvenoj mreži Facebook, istilče Pobjeda

Motiv zbog kojeg je porodica odlučila da objelodani široj javnosti tragediju koja je zadesila je taj što smatraju da su određene osobe mladu A. V. uvukle u svijet droge, od koje je sedam mjeseci živjela „kao biljka“.

Ujak preminule djevojčice je pojasnio da porodica nije zadovoljna što tužilaštvo tokom osmomjesečne istrage nije pokušalo da utvrdi identitet osobe čiji se glas čuje na snimku, a koja za 20 eura nudi A. V. „ksalol“ koji je pronađen pored nje nakon što se predozirala Porodica sumnja da se na snimku čuje glas vlasnika diskoteke u kojoj je, iako maloljetna, bila zaposlena A. V. a što je krila od porodice, govoreći da se nalazi u Budvi kod prijateljice.

Njihove sumnje pojačane su kada je Facebook stranica ovog kluba obrisana nakon što je porodica javno istupila povodom tragedije koja je zadesila, naglašava Pobjeda.

Na objavi koju je više korisnika Facebooka podijelilo sa ciljem upozorenja mladim generacijama o pogubnim posljedicama korištenja narkotika vidi se djevojka prikovana za postelju koja nije u stanju ni mimikom da reaguje na pozive člana porodice.

Ni nakon pet mjeseci nema odgovora o „dobavljaču“ ksalola

Na snimku telefonskog razgovora koji su 19. oktobra prošle godine objavili Portal Sjever CG i NVO Euromost, maloljetna A.V. vodila je, sa za sada nepoznatom osobom za policiju i tužilaštvo, razgovor u kojem se čuje kako od sagovornika traži kutiju „ksalola“, tableta koje se koriste za liječenje oboljenja anksioznosti i depresije.

“Slušaj ovo! Ne bih išla na tablu, nego kad budeš išao da podigneš cijelu kutiju „ksalola“. Koliko je to”, čuje se kako izgovara A. V. na šta joj muški glas odgovara: ,,20 eura“.

Na pitanje maloljetnice kad planira da podigne tablete, muški glas odgovara: ,,u ova dva dana“.

Nakon pet mjeseci, kako tvrdi porodica preminule A.V. tužilastvo se nije izjasnilo da je identifikovalo osobu koja je maloljetnici prodala tablete „ksalola“.

Prazne table „ksalola“ pronađene su pored A. V. nakon što je izgubila svijest usljed predoziranja, a ova činjenica se navodi i u izvještaju Uprave policije, zaključuje Pobjeda.

Tagovi