Crna hronika

SDT TRAŽI PRITVOR ZA MEDOJEVIĆA

Autor Alen Kasmić Izvor Pobjeda

Specijalno državno tužilaštvo uputiće prijedlog Višem sudu u Podgorici za određivanje pritvora policijskom funkcioneru Daliboru Medojeviću zbog sumnje da je povezan sa organizovanom kriminalnom grupom iz Kotora, saopšteno je nezvanično portalu Pobjeda iz SDT-a.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Daliboru Medojeviću je juče, nakon saslušanja u SDT-u, određeno zadržavanje do 72 sata.

Prema informacijama Pobjede, Medojević je juče nakon nekoliko sati predstavljanja dokaza koje je tužilaštvo prikupilo protiv njega ustvrdio da on nije akter komunikacija sa pripadnicima jednog od dva kotorska kriminalna klana.

Tačnost njegovih tvrdnji u narednim danima provjeravaće se i analizom sadržaja svih telefona i kompjutera cjelokupne porodice uhapšenog policijskog funkcionera a koji su zaplijenjeni nakon pretresa njegove kuće.

Doskorašnjem načelniku Odjeljenja za privredni kriminal Daliboru Medojeviću lisice na ruke su u utorak stavili službenici Sektora za borbu protiv kriminala po nalogu vršioca dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Akcija hapšenja Medojevića i pretresa njegove kuće uslijedila je nakon što su u transkriptima komunikacija sa Skaj aplikacije, koje su strane službe dostavile SDT-u, uočene komunikacije koje upućuju da je Medojević ostvarivao kontakt sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Možda ce vas zanimati

Tagovi

SDT