Crna hronika

UBISTVO MRDAKA U NIKŠIĆU: OSUMNJIČENI IZRUČEN CRNOJ GORI

Autor Gordana Bojanić

P. Z. izručen je iz BiH Crnoj Gori zbog istrage koja se vodi povdom oružane pljačke u Nikšiću kada je ubijen Ljubiša Mrdak

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"P.Z. (34), državljanin Bosne i Hercegovine potraživao se zbog obezbjeđivanja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo 20.10.2021. godine u Nikšiću, kojom prilikom je na radnom
mjestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“ Ljubiša Mrdak", saopšteno je iz policije.


Podsjećamo, oružana pljačka u Nikšiću dogodila se 20.10.2021. godine i tom prilikom teško je ranjen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak. On je nedugo nakon incidenta podlegao povredama a metak ga je pogodio u grduni koš. Prema ranijim saznanjima portala Dan, Mrdak se borio sa pljačkašima i pokušao da spriječi krađu novca koji je bio namijenjen za penzije koje dodjeljuje pošta u Nikšiću.

Naoružani napadači kobnog dana su presreli vozilo koje prevozi novac. U ovom krivičnom djelu koristili su biber sprej i oružje. Nakon ove pljačke pronađeno je zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog djela.