Crna hronika

RADOJU ZVICERU ĆE SE U NOVOM SADU SUDITI U ODSUSTVU

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Navodnom vođi kotorskog Kavačkog klana Radoju Zviceru sudiće se u odsustvu u Novom Sadu, povodom optužbi srpskog tužilaštva za krivično djelo falsifikovanje isprave, piše Standard.

Izvor: Adria Media Group

Prije nekoliko dana, u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu suđenje Zviceru i Milenku Đukiću odloženo je, kako bi se Zvicerov branilac upoznao sa sadržajem optužnog akta, navodi Standard.

Po predlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, 20. maja prošle godine, za Zvicerom je raspisana potjernica, a zbog okolnosti koje ukazuju da je u bjekstvu, njemu će se suditi u odsustvu. Tužilaštvo Zvicera tereti za navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i produženo krivično djelo falsifikovanje isprave, za šta je zaprijećena kazna od tri mjeseca od pet godina zatvora.

Kako prenosi “Dnevnik”, Zvicerov advokat je rešenjem suda određen za branioca 1. marta jer su prethodni branioci otkazali punomoć zbog prezauzetosti. Početak glavnog pretresa zakazan je za 8. april.

Osim Zvicera, u ovom predmetu, optužen je i sada bivši policajac Milenko Đukić, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja jer je 2015. godine prijavio Zvicera na svoju adresu u Temerinu, iako Kotoranin tu nikada nije živio. Za djelo za koje se tereti bivši policajac zaprijećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Po pisanju “Dnevnika”, Radoje Zvicer je uz Slobodana Kašćelana označen kao vođa “Kavačkog klana”, koji se pored “Škaljarskog”, dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima, ubistvima i drugim krivičnim djelima. On se nalazi u bjekstvu od februara prošle godine, nedugo nakon što su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Zvicer je i ranije, godinama, živio van Crne Gore. Jedan period se, navodno, skrivao u Njemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju Evropske unije prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je putem svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini, zaključuje Standard.

Tagovi