Crna hronika

BJEGUNCI IZ AMERIKE UHAPŠENI U CRNOJ GORI! OSUĐENI ZA PREVARU VRIJEDNU 18 MILIONA, TRAŽIO IH FBI! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić

Tri člana porodice San Fernando Valei iz Los Anđelesa, optuženi za prevaru vrijednu 18 miliona eura za pomoć za kovid 19, pronađeni su i uhapšeni u Crnoj Gori, objavio je NBC news.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Njih je tražio FBI nakon što su skinuli narukvice za praćenje i pobjegli, saopštile su savezne vlasti.

Ričard Ajvazjan (43), njegova supruga i saoptužena Marijeta Terabelijan (37) i njegova snaha Tamara Dadjan (42) uhapšeni su u utorak Crnoj Gori, izvijestio je NBC Nevs.

Tročlana familija je nestala 29. avgusta, dok je njihova porodica tvrdila da su oteti.

Njih troje su bili među osam članova porodice osuđenih za krađu više od 18 miliona dolara u kreditima za pomoć za kovid i korišćenje novca za ekstravagantne troškove, kao što su avansi za luksuzne kuće, dizajnerske torbe, odjeću i motocikl Harlei-Davidson.

Nije odmah bilo jasno kako bi se njihovo izručenje SAD moglo odigrati.

FBI nije imao neposredan komentar.

Bizarna priča je takva od početka.

U novembru 2021. godine, par Ajvazjan i Terabeljan osuđen je uprkos nedolasku na sud.

Poroduica je tvrdila da su kidnapovani da bi bili spriječeni da otkriju identitet saučesnika koji nisu optuženi, prema sudskim dokumentima.

FBI je međutim rekao da je bračni par, suočen sa godinama iza rešetaka, uklonio svoje uređaje za praćenje lokacije, ostavio poruku svojoj djeci i zajedno pobjegao iz svog doma u Encinu. Sljedećeg dana, sudija iz Los Anđelesa potpisao je nalog za njihovo hapšenje.

Ajvazjan je u novembru osuđen na 17 godina federalnog zatvora, a njegovoj supruzi je izrečena šestogodišnja kazna, saopštilo je američko tužilaštvo. Ajvazjan je bio navodni mozak iza lanca zločina.

Tagovi