Crna hronika

ISTRAGA O SMRTI ELEZOVIĆA: Tužilaštvo čeka prevod dokumenata koje je dostavila Albanija

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Istraga povodom smrti bivšeg šefa Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Rudolfa Elezovića, i dalje je u toku, prenosi Dan.

Izvor: MONDO

Više državno tužilaštvo u Podgorici čeka da budu prevedena dokumneta koje je Albanija dostavila, a odnosi se na informacije koje je VDT zatražilo putem zamolnice.

"U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom pronalaska beživotnog tijela R.E., u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, izviđaj je u toku, tokom kojeg su preduzete brojne mjere i radnje, tako da je od strane tužilaštva donijeta naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za neophodna vještačenja, prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, podnijeti su zahtjevi Višem sudu - sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja, a od strane tužilaštva donijeta je i naredba vještaku za digitalno vještačenje, koji izvještaj je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu, tako da se u daljem toku postupka ukazala potreba za upućivanjem zamolnice nadležnim pravosudnim organima Republike Albanije, radi pribavljanja određenih podataka, koji su dostavljeni ovom tužilaštvu i isti su poslati na prevođenje, a nakon što se dostavi prevod spisa dostavljenih iz Republike Albanije, izvršit će se svestrana analiza svih prikupljenih dokaza i podataka, te eventualno preduzeti i druge radnje za koje se ukaže potreba, a ukoliko ne bude potrebe za preduzimanjem drugih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt kod lica R.E., biće donijeta odluka u predmetu", kazala je za portal Dan rukovoditeljka i portparolka VDT-a Lepa Medenica.

Nestanak Rudolfa Elezovića prijavljen je 27. maja. Tada je prema nezvaničnim infomacijama, njegova žena pijavila da se on nakon što je otišao od kuće da nešto završi nije javljao. O ovo slučaju izvještavaju kako domaći, tako i regionalni mediji, navodi Dan.

O objavama albanskih medija navodila su se tri eventualna ishoda ovog nestanka. Tako se za vrlo kratak vremenski period govorilo o izskazu svjedoka, otmici, eventualnom ubistvu i bjekstvu. Međutim ni jedan od navedenih scenarija nije potvrđen. Naprotiv, nezvanično istraga sumnja da je riječ o samoubistvu. Za sada nema zvanične potvrde ni za to, izviđajne radnje su još u toku i čekaju se nalazi brojnih vještačenja.

"Pripadnici granične policije su sinoć u rijeci Bojani pronašli beživotno tijelo policijskog službenika Rudolfa Elezovića čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se tijelo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je izvršena a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici",saopšteno je ranije, 9. juna, zvanično iz Uprave policije Crne Gore.