Crna hronika

NOVI DETALJI PLJAČKE U CKB-u: PET MILIONA EURA PRISVOJILI U BARU, DEVET U PODGORICI?

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je u ponedjeljak izviđaj i izuzelo dokumentaciju Crnogorske komercijalne banke (CKB) radi provjere navodne zloupotrebe službenog položaja zaposlenih koji su skinuli više miliona eura sa računa 200 klijenata.

Izvor: MONDO

Prema informacijama Pobjede, specijalni državni tužilac Saša Čađenović počeće narednih dana saslušanje zaposlenih CKB-a.

Taj list navodi da se provjerava da li je navodna zloupotreba pričinjena u jednoj ili više filijala najveće banke u zemlji, a još nije poznat tačan iznos novca koji je nestao sa računa klijenata CKB-a.

Uprava banke podnijela je tokom vikenda krivične prijave Upravi policije i SDT-u nakon što je internim kontrolama utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojilo više miliona eura sa računa oko 200 klijenata.

Prema informacijama Pobjede, u filijali u Baru je tokom deset godina sa računa klijenata banke skinuto pet miliona EUR, dok su devet miliona prisvojili zaposleni u jednoj podgoričkoj filijali.

CKB je 3. februara obavijestila javnost da je podnijela krivičnu prijavu protiv bivše direktorice barske filijale u Ulici Maršala Tita, Marije Milikić-Vujović zbog moguće zloupotrebe službenog položaja. Tada je rečeno da je istom krivičnom prijavom obuhvaćen i dio zaposlenih u ovoj filijali.

Iz Centralne banke (CBCG) je saopšteno da preduzimaju sve radnje kako bi se utvrdili propusti u organizaciji i funkcionisanju sistema internih kontrola CKB koji su rezultirali navodnom zloupotrebom službenog položaja zaposlenih, te istakli da poslovanje banke nije ugroženo.

Tagovi

CKB