Crna hronika

ZBOG DROGE U PODGORICI KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI 4 OSOBE, PREKRŠAJNO 16

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Službenici Uprave policije su u Podgorici od 10. do 15. februara, sprovodeći pojačane aktivnosti na planu sprečavanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga izvršili pretrese na dvije lokacije.

Izvor: Uprava policije

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.R. (22) i M.R. (29) gdje je pronađeno oko 368 grama opojne droge marihuana. Protiv M.R. (22) podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga, dok je protiv M.R. (29), po nalogu postupajućeg tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, u navedenom periodu, sprovodeći operativne mjere i radnje, kontrolisana su lica B.E. (21) i Č.Đ. (19). Kod njih je pronađena određena količina opojnih droga te će oni odgovarati za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Kontrolisan je i Š.F.(25) protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djleo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Podgorička policija je u ovom periodu zbog prekršaja iz pomenutog zakona podnijela 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 15 osoba.

Takođe u večeri između 12. i 13. februara policija je sprovela raciju u dva ugostiteljska objekta u Glavnom gradu kojom prilikom je pronađeno sedam manjih pakovanja opojne droge kokain. Ova opojna droga je predmet daljih provjera u cilju identifikacije lica koja su je odbacila od sebe u momentu kontrole policije.