Crna hronika

ZA BUDIMIRA I MARINU KRSTOVIĆ PONUĐENO JEMSTVO U VRIJEDNOSTI OD DVA MILIONA EURA

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Višem sudu u Podgorici danas je položeno jesmtvo za Budimira Krstovića i njegovu ćerku Marinu, prenosi Dan.

Izvor: Kurir, Uprava policije

Tako je u imovini i hartijama od vrijednosti za oboje ponuđeno po oko milion i dvjesta hiljada eura. Sud će u predviđenom vremenskom roku odlučiti da li prihvata ovo jemstvo u zamjenu da se Krstovići u daljem toku postupka brane sa slobode, navodi Dan.

 Podsjećamo, njih Više državno tužilaštvo tereti za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Optuženi su ranije saopštili da nemaju nikakve veze sa kokainom, a nadležne pozivaju da ovaj slučaj uporede sa slučajem zapljene kokaina u magacinu Volija od prije nekoliko dana.

Odbrana je ranije zatražila obustavu postupka i predložila Višem sudu da Krstoviće uz položeno jemstvo u vidu milionski vrijedne nekretnine pusti da se u daljem postupku brane sa slobode, naglašava Dan.

"Nakon sprovedene istrage i analize svih prikupljenih dokaza i podataka, Više državno tužilaštvo u Podgorici je dana 23.12.2021. godine, podiglo optužnicu protiv okrivljenih B.K. i M.K., zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – kokain u količini od 1.206,253 kilograma, koja optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici radi odlučivanja po istoj", kazali su ranije iz VDT-a.

Advokat Stefan Jovanović kazao je ranije za portal Dan da je njegova branjenica negirala krivicu i da je prošla poligrafsko testiranje.

Podsjećamo, crnogorska policija sprovela je opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima.

Akcija je izvedena uz veliku saradnju Uprave prihoda i carina Crne Gore i Višeg tužilaštva.

Droga visoke čistoće bila je u 1.400 pakovanja. Na pakovanjima kokaina je, izgleda pisalo KOVID. Droga je najvjerovatnije droga stigla u Crnu Goru u jednom kontejneru iz broda koji je uplovio u Luku Bar, zaključuje Dan.

Tagovi