Crna hronika

ROČIŠTE ZA KONTROLU OPTUŽNICE PROTIV SLOBODANA KAŠĆELANA ODLOŽENO ZA 7. FEBRUAR

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Ročište za kontrolu optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo protiv Slobodana Kašćelana i još 13 okrivljenih, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za sedmi februar, prenose Vijesti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević/Privatna arhiva

Podsjećamo, SDT je podiglo optužnicu protiv Slobodana Kašćelana i još 13 okrivljenih, zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića na podmukao način, te krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno u sudu, jedan od branilaca okrivljenih nije primio poziv za ročište.

Osim Kašćelana, optužnica je podignuta i protiv M.R., V.V., D.P., K.M., Z.K., R.Z., R.Ž., M.V., D.K., S.J., Z.P., M.K. i A.D.

Kako su mediji objavili krajem aprila 2021. godine, u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšeni su Kašćelan (58), njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao dio kriminalne grupe koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva, navode Vijesti.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, je na konferenciji za medije kazao da su za odbjeglima raspisane nacionalne potjernice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna potjernica, zaključuju Vijesti.