Crna hronika

NOVI DETALJI: POLICIJA NA BOŽAJU ZAPLIJENILA 520kg NARKOTIKA!

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Pripadnici Uprave prihoda i carina i Uprave policije danas su na graničnom prelazu Božaj zaplijenili oko 500 kilograma marihuane i 20 kilograma hašiša.

Izvor: Uprava policije

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina, zajedničkim aktivnostima sa službenicima policije, na graničnom prelazu Božaj, u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom (suvim biljem) pronađeni su marihuana i hašiš.

Iz Uprave prihoda i carina su kazali da je navedeni kamion u petak pristupio na granični prelaz i tom prilikom službeni policijski pas obučen za pronalaženje narkotika, markirao je navedeni tovar.

“U ranim jutarnjim časovima carinici i policajci su kontrolisali tovar i pronašli 80 džakova sa sadržajem marihuane i hašiša ukupne težine oko 520 kilograma”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, kretao se iz pravca Albanije i trebalo je da nastavi rutu prema državama Evropske unije, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

“Policijski službenici su uhapsili državljanina Albanije P.Č. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika Uprave prihoda i carina i Uprave policije, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen.

Tagovi