Crna hronika

OKONČANA DRAMA: BARANIN ODLUČIO DA SE PREDA NAKON RAZGOVORA SA ABAZOVIĆEM? (FOTO/ VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Baranin E.B. koji je ispred poslovnice NLB banke u Baru prijetio da će aktivirati eksploziv predao se policiji.

Izvor: MONDO

Policija ne dozvoljava novinarima pristup užem krugu poslovnice NLB Banke.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, E.B. se mirno predao policiji.

"Nakon dugotrajnih pregovora E.B. se predao policijskim službenicima. Dalje aktivnosti su u toku", saopšteno je iz Uprave policije.

Dio ulice Maršala Tita u Baru od jutros je evakuisan

 Podsjećamo, policija je satima pregovarala sa E.B. sa kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović, saznaju Vijesti. E.B.je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", biti odgovorni za "haos koji nastane".

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice.

TV Vijesti sa lica mjesta prenose da se nekoliko puta pokušalo pregovarati sa muškarcem da odustane od namjere, ali zasad bezuspješno, kao i da su dolazili članovi njegove najuže porodice.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić izjavio je za TV Vijesti da je muškarac jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

"Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke od strane banke", kazao je Đurišić. Dodao je da je lice mjesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Istakao je da je pregovarački tim policije uključen od samog starta u pregovore.

"S obzirom da lice nije nasilno, nema talaca i ne prijeti nikom osim sebi, nadamo se da će pregovori dati rezultata", rekao je Đurišić za TV Vijesti.

Kako Vijesti prenose muškarac koji se predstavio kao E.B. prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", kazao je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Izvor: MONDO

Tagovi