Crna hronika

DVOSTRUKO UBISTVO NA VERUŠI: NI TRAGA, NI GLASA O UBICAMA!

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Pravdi i dalje izmiču ubice Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20), likvidiranih 18. oktobra 2020. godine na Veruši, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

S druge strane tužioci, kako tvrde, pokušavaju da otkriju ko je povukao oroz i pucao u njih, još je u fazi izviđaja.

”U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv NN izvršilaca, zbog izvršenog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu lica N.P. i D.P., i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg izviđaja se u kontinuitetu preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju identifikacije izvršilaca navedenih krivičnih djela”, odgovorila je nedavno Vijestima portparolka i rukovoditeljka tog tužilaštva, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Nakon ubistva nezvanično je, iz istrage, saopštavano da je u tom zločinu učestvovalo više osoba, a da su ubice pucale iz dva različita oružja, navode Vijesti.

Beživotna tijela Prelevića i Pekovića pronađena su dan nakon likvidacije -19. oktobra.

Tog dana, oko 18.30 časova, dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštu u Podgorici, Zoran Vučinić, obaviješten je da je u mjestu Ljevorečke Tuzi došlo do upotrebe vatrenog oružja i da su stradale dvije osobe.

Vučinić je za Vijesti tada rekao da je zbog neadekvatnih uslova uviđaj odgođen za 20. oktobar, kada su i izuzeti tragovi.

U prvim danima istrage sagovornici iz Uprave policije govorili su i da je utvrđeno da je Prelević 18. oktobra uveče ubicama otvorio vrata svoje vikendice - odmah nakon što su u njega, iz vatrenog oružja ispalili nekoliko metaka, nastavili su da pucaju u dvadesetogodišnjeg Pekovića.

Navodno, ubice su u njih dvojicu ispalile oko 30 metaka.

Komšije Prelevića, koje su reporteri TV Vijesti nakon ubistva zatekli na Veruši, kazali su da nijesu čuli pucnje, niti primijetili bilo što sumnjivo.

Iz porodice ubijenog dvadesetosmogodišnjaka tada su kazali i da je Prelević 15. oktobra, sa svojim drugom Pekovićem stigao u vikendicu, gdje je planirao da odmori par dana.

Objasnili su da su se sa Nemanjom čuli 18. oktobra, tokom dana, i da je istog dana oko 20.45 časova, njegov telefon posljednji put bio bio na mreži.

Nakon što im se dan kasnije nije javljao na telefon, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da provjeri da li je sa Nemanjom sve u redu i je li njegov automobil ispred kuće. Navodno, par minuta kasnije dobila je povratni poziv - rečeno joj da je Nemanja ubijen i da pozove policiju.

Član porodice Prelević koji je tog dana razgovarao sa reporterima TV Vijesti kazao je da Nemanja nije bio član nijedne kriminalne grupe. Tužilac Vučinić tada nije želio da komentariše te informacije, ali je rekao da su prema podacima koje je dobio od policije i Prelević i Peković bili bezbjednosno interesantna lica.

U bezbjednosnom sektoru ranije se spekulisalo da je, nedugo prije ubistva, Prelević učestvovao u tuči u City kvartu. Taj obračun dovođen je u vezu sa zločinom na Veruši, ali te informacije nikada nijesu zvanično potvrđene.

Navodno, u istrazi ubistva saslušano je više bezbjednosno interesantnih osoba iz Podgorice i Berana.

30 metaka navodno je ispaljeno u Prelevića i Pekovića 18. oktobra 2020. godine na Veruši. Predmet u kom tužioci, kako tvrde, pokušavaju da otkriju ko je povukao oroz i pucao u njih, još je u fazi izviđaja, kako navode u Vijestima.

Tagovi