Crna hronika

SLUČAJ OTMICE I UBISTVA KAPETANA: DANAS SASLUŠANJE ĐUROVIĆA U VIŠEM SUDU

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Novljanin Petar Pero Đurović priveden je na saslslušanje kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, prenosi Dan.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On se sumnjiči da je povezan sa ubistvom i otmicom Mila Radulovića. Nakon saslušanja sudija će se izjasniti da li će odrediti za Novljanina istražni pritvor 30 dana ili će ga pustiti da se brani sa slobode, navodi Dan.

Službenici Uprave policije izvršili su juče pretres stana koji je koristio Đurović. Stan se nalazi na području Zabjela. Takođe, pretreseno je i vozilo koje je Đurović koristio. Njemu je danas juče tužilačko zadržavanje do 72 sata od strane specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića.

 "Što se tiče krivice moga branjenika, to ćemo u budućem postupku utvrditi da li ima istine u navodima Specijalnog državnog tužilaštva ili ne. Ostaje mi nepoznanica, u odnosu na medije, kako može neko da ima informaciju koju nemam ja kao advokat. Pozivam ministra Sergeja Sekulovića da, ako je potrebno da policija daje informacije, onda sazovu konferenciju za štampu", izjavio je za Dan advokat Srđan Lješković.

Kako saznaje portal Dan, Đurović je bio saslušan u svojstvu privedenog lica i iznio je odbranu, te naveo da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Ali nije iznio odbranu u odnosu na činjenice i okolnosti koje ga terete.

"U ulici Ivana Vujoševića slobode lišen P. Đ. (34) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i da je u saizvršilaštvu izvršio krivično djelo otmica i ubistvo na štetu M.R.", piše u saopštenju policije.

Iz Uprave policije su istakli da se sumnja se da je Đurović u više navrata,od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine, vršio fizičko obezbjeđenje otetog M.R., kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu koje je izvršeno 21. decembra 2020. godine, zaključuje Dan.