Crna hronika

VLADA ODOBRILA ZAHTJEV ZA ZAPOŠLJAVANJE 55 PRIPRAVNIKA U POLICIJI

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Vlada Crne Gore je odobrila zahtjev za zapošljavanje 55 pripravnika koji su završili Policijsku akademiju u Danilovgradu, prenose Dnevne novine.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade 9. decembra međutim ne piše ko je podnosilac zahtjeva, kada je zahtjev podnešen, niti se on nalazio na dnevnom redu sjednice od toga datuma, navode Dnevne novine.

U Zahtjevu se traži saglasnost za zapošljavanje 55 osoba putem javnog oglašavanja, u svojstvu pripravnika, koja su završila JU Viša stručna škola Policijska akademija u Danilovgradu, čije zapošljavanje nije bilo predviđeno Kadrovskim planom iz razloga jer donošenjem novog Zakona o unutrašnjim poslovima, Uprava policije je postala sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova i samim tim potrebno je bilo donijeti novi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, pišu Dnevne novine.

Nakon toga treba predvidjeti radna mjesta Kadrovskim planom, pa se iz tih razloga i kasnilo sa navedenim.

“Takođe, u prilogu dostavljamo i potvrdu Ministarstva finansija i socijalnog staranja o obezbijeđenim finansijskim sredstvima za zapošljavanje ovih lica. Naime, potvrda o obezbijeđenim finansijskim sredstvima je dobijena za 56 lica, a u međuvremenu jedno lice nije uspješno završilo obrazovanje, pa je potrebno raspisati oglas za 55 lica u svojstvu pripravnika. Napominjemo da je 54 lica u XIII, dok je jedno lice iz XII generacije steklo predmetnu diplomu. S obzirom na navedeno, potrebno je navedena lica zaposliti, što je imajući u vidu iznijete činjenice moguće jedino uz saglasnost Vlade, jer predmetno zapošljavanje nije predviđeno Kadrovskim planom”, zaključuje se u Zahtjevu koji je usvojila Vlada.