Crna hronika

PRETRESEN STAN ĐUROVIĆA, TVRDI DA NEMA VEZE SA OTMICOM KAPETANA

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Službenici Uprave policije izvršili su danas pretres stana koji je koristio Petar Pero Đurović, iz Herceg Novog, a koji je uhapšen zbog navodne povezanosti sa ubistvom i otmicom Mila Radulovića

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Stan se nalazi na području Zabjela, prenosi Dan. Takođe, pretresen je i vozilo koje je Đurović koristio. Njemu je danas određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata od strane specijalnog državnog tužioca.

"Što se tiče krivice moga branjenika, to ćemo u budućem postupku utvrditi da li ima istine u navodima Specijalnog državnog tužiolaštva ili ne. Ostaje mi kao nepoznanica, u odnosu na medije, kako može neko da ima informaciju koju nemam ja kao advokat. Pozivam ministra Sergeja Sekulovića, da ako je potrebno da policija daje informacije, onda sazovu konferenciju za štampu", kazao je za portal Dan advokat Srđan Lješković.

Đurović je saslušan u svojstvu privedenog lica i iznio je odbranu, te naveo da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret, prenosi Dan.

Novljanina su uhapsili pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala. Iz Uprave policije su istakli da se sumnja se da je Đurović u više navrata,od 14. oktobra do 21. decembra 2020. godine, vršio fizičko obezbjeđenje otetog M.R., kao i da je kao saizvršilac učestvovao u njegovom ubistvu koje je izvršeno 21. decembra 2020. godine.