Crna hronika

RONIOCI NASTAVLJAJU POTRAGU ZA STRADALOM NIKŠIĆANKOM, KAMERA SNIMILA DOGAĐAJ NESREĆE?

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Ronioci Regionalnog ronilačkog centra Bijela i danas nastavljaju potragu za stradalom Nikšićankom, vrše pretragu rijeke Zete od naselja Vir pa nizvodno. On je u četvrtak popodne upala u tu rijeku, prenosi Dan.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako nezvanično saznaje portal Dan, određena kamera je snimila događaj nesreće. Prema istim informacijama, ženaska osoba se okliznula i upala u rijeku.

"Rijeka je vrlo brza, nabujala usled obilnih padavina i slaba je vidljivost. Pretraživanje dan rijeke je mukotrpno, ali dajemo sve od sebe, naši ronioci neodustaju." izjavio je za portal Dan direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela Vesko Mijajlović.

Kako je juče kazao Danilo Mijajlović iz RRCB, ronioci su počeli sa pretragom rijeke Zete u cilju pronalaska ženske osobe.

Možda ce vas zanimati

 "Uslovi ronjenja su veoma teški jer je rijeka usljed obilnih padavina nabujala i izlila se izvan korita, što nam dodatno otežava pretragu. U pretrazi su učestvovala dva tima ronilaca koji su pretraživali oko 1.000 metara dužine riječnog korita. U potrazi nam pomažu nikšićki vatrogasci koji od juče pretražuju površinski dio sa svojim čamcima.", kazao je Mijajlović.

Kako je nedavno kazao za portal „Dana“ kazao komandir Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić mještanka Vira, iz za sada neutvrđenih razloga, upala je u Zetu u neposrednoj blizini svoje kuće. Kako smo tada saznali, nije u pitanju samoubistvo već nesrećan slučaj, a Nikšićanka u trenutku kada je upala u nabujalu rijeku bila je sama.

Tagovi