Crna hronika

KAŠĆELAN I EKIPA OSTAJU U PRITVORU: STANIŠIĆA UBILI PA GA SPALILI NA LOMAČI!

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Iz presretnutih komunikacija proizilazi da su okrivljeni planirali i način uklanjanja tijela oštećenog, pa je Zvicer predložio posipanje kiselinom, a potom spaljivanje na lomači

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević/Privatna arhiva

Apelacioni sud potvrdio je rješenje Višeg suda u Podgorici od 22. oktobra kojim je produžen pritvor Slobodanu Kašćelanu, Vladimiru Vučkoviću (45) i Zoranu Kažiću (45), kojima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i izvršenje teškog ubistva N.S. u mjestu Mirac u noći između 2. i 3. avgusta. Sud je našao da je pritvor kao mjera srazmjeran težini djela za koje se osnovano sumnja da su učinili, a takođe je osnovan i zbog opasnosti od bjekstva.

Optužnicom SDT-a Kašćelan se tereti da je tokom 2020. sa nepoznatim licem formirao kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali Radoje Zvicer (49), Dragan Knežević (40), Miloš Radonjić, Srđan Jurišević (48), Radoje Živković (35), Vladimir Vučković, Zdravko Perunović (45), Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić, Milan Knežević (43), Darko Prelević (30) i Krsto Maroš.

Kako se navodi u rješenju suda, osnovano se sumnja da je okrivljeni Zvicer savjetovao da se za uklanjanje tragova krvi sa zemlje preko njih pospe kiselina, te da se za spaljivanje tijela ubijenog koriste automobilske gume i ćumur, nakon čega treba zakopati ostatke.

"Iz presretnutih komunikacija proizilazi da su okrivljeni planirali i način uklanjanja tijela oštećenog nakon lišenja života, i to prvo posipanjem tijela kiselinom, a potom spaljivanjem na lomači napravljenoj od osam automobilskih guma napunjenih sa 50 kilograma ćumura", piše u rješenju.

Kako se dalje navodi, postoji osnovana sumnja da su 27.7.2020. okrivljeni Živković, Dragićević, Kažić i Knežević organizovali osmatranje kuće i praćenje oštećenog do 1.8.2020.godine.

"Potom su ga iz zasjede presreli Vučković, Jurišević i Radonjić, udarali ga metalnom šipkom, vezali konopom i zadali mu više udaraca po glavi i tijelu, nakon čega su ga smjestili u vozilo i krenuli prema Njegušima, za koje vrijeme su mučili N.S., udrajući ga nogama u predjelu glave i sjedjeći na njemu, a sve kako bi od njega iznudili podatke o rivalskoj kriminalnoj organizciji i kako bi im saopštio i omogućio pristup kriptovanom mobilnom telefonu koji je imao sa sobom", navodi se u rješenju, prenosi Dan.

Kako je zaključeno u rješenju, iz prikupljenih dokaza proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni na svirep i podmukao način lišili života N. S., kojeg su tukli i mučili najmanje 24 sata, a potom ga lišili života u trenutku dok se molio, što ukazuje na brutalnost izvršenog krivičnog djela.