Crna hronika

POLICIJA MU UPALA U STAN DA GA UHAPSI, ON IM POBJEGAO

Autor Gordana Bojanić Izvor Pobjeda

Cetinjanin Ilija Milanović, kojeg je SDT označilo kao člana organizovane kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju najteža krivična djela, uspio je prije nekoliko dana da pobjegne dvojici inspektora koji su mu ,,upali“ u stan s nalogom za hapšenje

Izvor: Uprava policije

Kako je Pobjedi potvrđeno iz više izvora, dvojica službenika Odsjeka za borbu protiv teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv kriminala ispitani su da bi precizno opisali kako im je, praktično iz ruku, uspio da se otme član organizovane kriminalne grupe.

Oni su zbog ovog propusta sačinili službene zabilješke u kojima su naveli kako je Milanović uspio da izbjegne hapšenje kada su bile preduzete sve neophodne operativno-taktičke mjere.

Izvori iz policije tvrde da je akcija pripremana i da su prikupljena saznanja o svim osumnjičenim licima, sa detaljnim informacijama – o njihovom boravku, navikama, komunikaciji… Napravljena je i procjena tajminga akcije, da bude realizovana kada je bilo najbezbjednije njihovo lišenje slobode.

“Kada su u pitanju lišenja slobode lica koja se sumnjiče za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala, onda se pristupa sa posebnom pažnjom i opreznošću. Službenici su prethdno obaviješteni o lokacijama na kojiima se počinioci nalaze, o tome da li imaju oružje, da li će se opirati i, u skladu sa tim informacijama, djeluju na terenu”, kazao je jedan od Pobjedinih izvora.

On dodaje da je na nadležnima da utvrde kako je došlo do propusta, kao i da obave provjere da li su preduzeli sve radnje, savjesno postupali ili eventualno počinili neko krivično djelo.

Kako saznaje Pobjeda iz više izvora, Milanović je dvojici inspektora uspio da pobjegne u trenutku kada su oni ušli u njegov stan.

Protekle sedmice, u petak, specijalni tužilac Saša Čađenović je kazao da je Specijalno državno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv šest osoba zbog sumnje da su ubile Cetinjanina Andriju Gazivodu i njegovog sugrađanina Pera Muhadinovića u februaru prošle godine.

Za ubistva Gazivode i Muhadinovića terete se Ilija Milanović, Filip Ivanović, koji je označen kao organizator, Ilija Ivanović, Boban Sjekloća, Nikola Martinović i M. N.

“Postoji osnovana sumnja da je N. N. lice, pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa F. I. lišilo života G. A, u čemu su mu pomogli M. N. i S. B, čime je I. F kao saizvršilac izvršio krivično djelo ubistvo. Takođe postoji osnovana sumnja da je M. N. izvršio krivično djelo teško ubistvo na štetu M. P, a da je kao saizvršilac učestvovao I. F. “, kazao je Čađenović.

Ova kriminalna organizacija je planirala ubistvo Andrijinog oca – Vasa Gazivode, kao i likvidacije pripadnika SDT-a.

Planirali su da postave dva kilograma eksploziva ispod automobila policijskih službenika i aktiviraju ga u vožnji.

Izvori iz istrage saopštili su da je ova kriminalna grupa nakon ubistva Gazovode i Muhadinovića planirala nove zločine 2020. godine, jer su pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije intenzivno prikupljali dokaze značajne za rasvjetljavanje dvije teške likvidacije.

Čađenović je istakao da će SDT nastaviti postupanje u tom predmetu i otkriti sve ostale saučesnike i one koji su pomagali toj kriminalnoj grupi.

Tagovi