Crna hronika

POLICIJA CRNE GORE I SIPA SPROVELI MEĐUNARODNU AKCIJU: NAĐENO 200 KILOGRAMA MARIHUANE, UHAPŠENE TRI OSOBE

Autor Gordana Bojanić

Kriminalistička policija Crne Gore i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH su zajedničkim aktivnostima sproveli međunarodnu policijsku akciju u kojoj je na teritoriji Trebinja zaplijenjena veća količina marihuane, oružje i eksploziv

Izvor: MONDO, Vesna Kerkez

U toj akciji uhapšene su tri osobe, saopšteno je iz UP.

Portal Trebinjelive prenosi da su policijski službenici SIPA-e pronašli su 200 kilograma marihuane i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva na području Trebinja.

Kako su naveli u međunarodnoj operativnoj akciji izvršili pretrese više stambenih objekata na tri lokacije.

“Slobode su lišena tri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom neovlašćen promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, navode iz SIPA.

Navedene aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine a po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Lica lišena slobode će biti sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine”, dodaju iz SIPA.