akcija street

UHAPŠENO 9 OSOBA ZBOG ULIČNE PRODAJE DROGE, JEDNO LICE U BJEKSTVU

Autor Gordana Bojanić

Crnogorska policija je, u okviru akcije "Street", uhapsila devet osoba, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor: MONDO

Iz Uprave policije, kazali su da je akcija “Street” trajala više mjeseci i da se jedna osoba nalazi u bjekstvu.

"Oni se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je kriminalistčka obrada ukazala na sumnju da su se te osobe na području Podgorice bavile uličnom prodajom narkotika.

Kako su kazali, od početka februaru prošle godine, do danas, policijski službenici su u više odvojenih akcija imali ukupno 20 zaplijena kokaina i marihuane.

Ističe se da su u ponedjeljak su uhapšeni J.K. (26), M.R. (24), B.O. (21) i I.V. (42) iz Podgorice, kojima se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Oni su uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su naveli da su pretresli prostorije koje koriste te osobe i da je prilikom pretresa stana koji koristi J.K. pronađen i oduzet mobilni telefon i putničko motorno vozilo.

„Prilikom pretresa stana M.R. pronađeno je i oduzeto je više mobilnih telefona koji su korišteni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela, dok je pretresom stana B.O. pronađeno i oduzeto jedno manje pvc pakovanje sa kokainom kao i dva mobilna telefona“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je prilikom pretresa stana I.V. pronađeno i oduzeto pet pakovanja kokaina, jedno pakovanje marihuane, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga, kao i mobilni telefon koji je korišten u izvršenju krivičnog djela.

Iz policije su rekli da su pretresli stan koji koristi I.T. (24) iz Podgorice, koji tada nije zatečen u stanu.

„Oduzeta je putna isprava, pasoš, izdata na ime I.T i jedan mobilni telefon. Za tom osobom je raspisana potraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopštenju.

Tagovi