Primjedbe na sastav vijeća

ODBIJEN ZAHTJEV ODBRANE ZA IZUZEĆE SUDIJA U POSTUPKU KOJI SE VODI PROTIV DARKA ŠARIĆA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Predsjednik Apelacionog suda u Beogradu odbio je na današnjoj sjednici zahtjeve odbrane Darka Šarića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog međunarodne trgovine narkoticima, prenose Vijesti.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Odbrana Šarića tražila je da se izuzme četvoro od petoro sudija tog suda koji bi trebalo da odlučuju o žalbi na presudu Specijalnog suda u Beogradu.

Tokom jučerašnje sjednice, odbrana je imala primjedbe na sastav vijeća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsjednice veća Nade Hadži Perić, prenijela je Nova.rs.

 U pomenutom postupku, Darko Šarić je označen kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. On je zbog tog krivičnog djela osuđen na 15 godina zatvora, a u pritvoru se nalazi od 2014. godine kada se predao srpskim vlastima.

Inače, sjednica je planirana da traje sedam radnih dana, zaključno sa 30. novembrom i održava se u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, piše Nova.rs.

Prethodnu drugostepenu presudu u maju je ukinuo Vrhovni kasacioni sud po vanrednom pravnom leku Šarićevih advokata iz procesnih razloga, to jest zbog nepropisnog sastava apelacionog vijeća koje je odlučivalo o žalbama, zaključuju Vijesti.

Tagovi